to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:06 | 10.10.2013

Πολιτική

Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. - Κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία

Το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που θα συζητήσει για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.


Στο προσχέδιο του κατηγορητηρίου και η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας για τα ηγετικά της στελέχη της, όπως γράφει αναλυτικά η "Α" σήμερα:

*Για τον Γ. Γερμενή, ο οποίος αναφέρεται ως επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων μελών της Χρυσής Αυγής. Στο διαβιβαστικό αναφέρεται με λεπτομέρειες το είδος της στρατιωτικής εκπαίδευσης που παρείχε στους "νεοσύλλεκτους" ο "Καιάδας" της οργάνωσης, αλλά και η οργάνωση και διεξαγωγή στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεων εις βάρος αλλοδαπών.

* Για τον Ευστάθιο Μπούκουρα, ο οποίος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, "διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό" (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της οργάνωσης στον νομό Κορινθίας. Επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις και μαρτυρίες ότι ο Κορίνθιος βουλευτής "εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής προστασίας από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου".

* Για τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γ. Γερμενή αναφέρεται ότι είναι από πολλά έτη σημαίνοντα στελέχη της οργάνωσης, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και την επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης.

Επίσης, στην Διαρκή Επιτροπή της Δικαιοσύνης άλλα και στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα τεθεί το θέμα του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΧΑ μετά τις εξελίξεις στο δικαστικό επίπεδο.Τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και σύγκλιση επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές του παρεμβάσεις στη Βουλή, επιμένοντας στην τήρηση των αρχών του Κράτους δικαίου.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)