to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:24 | 03.11.2021

Διεθνή

Βουλγαρία: Ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος συνελήφθη για επίθεση σε ΛΟΑΤ κέντρο στη Σόφια

Ένας ακροδεξιός εθνικιστής υποψήφιος των προεδρικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου στην Βουλγαρία συνελήφθη και κατηγορείται για χουλιγκανισμό και πρόκληση σωματικής βλάβης για την επίθεση το Σαββατοκύριακο σε ένα κέντρο της ΛΟΑΤ κοινότητας στη Σόφια, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές


Ο Μπαγιάν Ρασάτε, γνωστός για τις ακραίες θέσεις του εναντίον της ΛΟΑΤ κοινότητας, προφυλακίστηκε για 72 ώρες μετά την άρση της ασυλίας που είχε ως προεδρικός υποψήφιος.

Δεν έχει ομολογήσει ενοχή για καμία από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αρνήθηκε να προχωρήσει σε δηλώσεις, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ξεχωρίζουν για το απίστευτο θράσος και ασέβεια προς τα δημοκρατικά θεμέλια του κράτους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων με επικεφαλής τον Ρασάτε εισέβαλε στο κέντρο Rainbow Hub κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της τρανς κοινότητας αργά το Σάββατο, χτυπώντας έναν υπάλληλο στο πρόσωπο, αναποδογυρίζοντας πάγκους και τραπέζια, είπε το Ίδρυμα Bilitis, που διευθύνει το κοινοτικό κέντρο. Η επίθεση επικρίθηκε από κορυφαία πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας και καταδικάστηκε έντονα από πρεσβείες 11 δυτικών χωρών στη Σόφια.

Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας και της Ολλανδίας μεταξύ άλλων, χαρακτήρισαν σε κοινή τους ανακοίνωση την επίθεση «παράλογη» και επισκέφτηκαν τη Δευτέρα το κέντρο Rainbow Hub για να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Ο Ρασάτε, ο οποίος καταδικάστηκε για παραβίαση της δημόσιας τάξης κατά τη διάρκεια της πρώτης παρέλασης ομοφυλοφίλων στη Σόφια το 2008, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και πέντε έτη εάν καταδικαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)