to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Βορά στις ορέξεις του ακροδεξιού πρόεδρου της Βραζιλίας ο πνεύμονας του πλανήτη μας»

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ο Μπολσονάρο σκοπεύει να κατασκευάσει υδροηλεκτρικά φράγματα στον Αμαζόνιο ή να εγκρίνει εξορύξεις στα εδάφη των ιθαγενών, των τελευταίων «φυλάκων» του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του κόσμου επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι


Όπως αναφέρει ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων:

Έντονη ανησυχία προκαλεί η δήλωση του (πρόσφατα εκλεχθέντα) ακροδεξιού πρόεδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο ότι σκοπεύει να αποσύρει από τη Συμφωνία του Παρισιού τη χώρα του. Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ο Μπολσονάρο σκοπεύει να κατασκευάσει υδροηλεκτρικά φράγματα στον Αμαζόνιο ή να εγκρίνει εξορύξεις στα εδάφη των ιθαγενών, των τελευταίων «φυλάκων» του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του κόσμου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε  ότι το 60% της επιφάνειας του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, το οποίο θεωρείται «ο πνεύμονας του πλανήτη μας», βρίσκεται στη Βραζιλία.

«Οι μειονότητες θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πλειοψηφία, ή απλά να εξαφανιστούν»… δήλωσε απαράδεκτα ο Μπολσονάρο για να συμπληρώσει ότι στόχος του είναι να κυνηγήσει τους συνδικαλιστές και τους ακτιβιστές, ανάμεσα τους και οι ηγέτες του Κινήματος των Ακτημόνων Εργατών (MST), τους οποίους χαρακτήρισε ως «αλήτες και τομάρια που πρέπει να μπουν φυλακή».

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: «Δεν μας εκπλήσσουν πραγματικά οι δηλώσεις του Προέδρου Μπολσονάρο μιας και εντάσσονται σε μια ακροδεξιά λαϊκίστικη ρητορική την οποία υπηρετεί διαχρονικά. Οι προθέσεις του όμως σε ότι αφορά το τροπικό δάσος του Αμαζονίου αποτελούν απειλή για το παγκόσμιο φυσικό περιβάλλον αλλά και την συνδυασμένη με αυτό πολιτιστική κληρονομιά. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει άμεσα να αναλάβει δράση απέναντι σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις που απειλούν το μέλλον του πλανήτη συνολικά.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)