to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:26 | 20.09.2023

Κοινωνία

Βόλος: Για 16η ημέρα χωρίς νερό - Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του Παγασητικού από τα απεξέργαστα λύματα της Λάρισας

Χωρίς καθαρό πόσιμο νερό για 16η ημέρα ο Βόλος - Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του Παγασητικού από τα απεξέργαστα λύματα της Λάρισας


Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας παραμένει χωρίς καθαρό πόσιμο νερό για 16η ημέρα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των μεγάλων βλαβών στο υδροδοτικό δίκτυο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως αργά τα βράδια συνεργεία του Δήμου Βόλου με υδροφόρες προσπαθούν να καθαρίσουν και να ξεπλύνουν δρόμους στο κέντρο και τις συνοικίες που καλύφθηκαν από τόνους λάσπης.

Χθες το βράδυ με τη συνδρομή της Αστυνομίας, που είχε κλείσει για την κίνηση των αυτοκινήτων τους δρόμους ,τα συνεργεία κατάφεραν να καθαρίσουν τις λεωφόρους Δημητριάδος και Λαμπράκη όπως και τους κυκλικούς οδικούς κόμβους που αποδόθηκαν στην κυκλοφορία όπως ήταν πριν τις καταστροφικές πλημμύρες.

Εισαγγελική παρέμβαση

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε χθες ο δήμος Βόλου προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο επιβαρύνεται ο Παγασητικός κόλπος από τον Βιολογικό της Λάρισας που είχε σταματήσει να λειτουργεί λόγω βλάβης από τη θεομηνία Daniel. Η ροή από την Λάρισα, οδηγεί στην Λίμνη και από εκεί στον Παγασητικό με τον δήμαρχο της πόλης να ζητά από την Εισαγγελία να εξεταστεί εάν τα λύματα της Λάρισας, μετά τη μεγάλη βλάβη στον βιολογικό της γειτονικής πόλης, κατευθύνονται στον κόλπο.

Ο Παγασητικός αφενός έχει επιβαρυνθεί εξαιρετικά και από τις φερτές ύλες λόγω των πλημμυρών, αφετέρου δε και η πιθανή επιβάρυνση από τα λύματα της Λάρισας θα επιφέρει μεγάλη οικολογική ζημιά στον κλειστό κόλπο με συνέπεια και κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

O Βιολογικός σταθμός καθαρισμού της Λάρισας αφού ήταν εκτός λειτουργίας δεν μπορούσε να επεξεργαστεί τα λύματα τα οποία κατέληγαν στον πλημμυρισμένο Πηνειό και από εκεί στη λίμνη Κάρλα με τελική κατάληξη τον Παγασητικό ο οποίος επιβαρυνόταν επικίνδυνα όλη αυτή την περίοδο.

Έπειτα από περίπου 15 ημέρες κατάφερε να γίνει μερική αποκατάσταση της βλάβης στον Βιολογικό της Λάρισας σε ποσοστό 50% και τα υπόλοιπα λύματα εξακολουθούν να διοχετεύονται άνευ επεξεργασίας στον Πηνειό, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Λάρισας, η οποία, έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση τόσο για την βλάβη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού της ΔΕΥΑΛ όσο και για τη ρύπανση που προκλήθηκε στον Πηνειό και τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία ως συνέπεια αυτής.

Στην ουσία πρόκειται για μία άτυπη κόντρα που ξεκινά ο Αχιλλέας Μπέος με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη  μετά από εκείνη με τον Κώστα Αγοραστό.

Πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

tags: Βόλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)