to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ημιτελικός που έγινε χθες στη Γιοκοχάμα θα μείνει στη μνήμη για τη σύγχυση που επικράτησε ξανά με την εφαρμογή του βίντεο (Video Assistant Referee).


Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της μεξικανικής Κλουμπ Αμέρικα και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Κασίμα Αντλερς.

Το σκορ άνοιξε με ωραίο μονοκόμματο σουτ ο Καρίμ Μπενζεμά, από ιδανική πάσα του Τόνι Κρόος, ενώ στην εκπνοή της αναμέτρησης βρήκε δίχτυα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δεξί σουτ.

Ο ημιτελικός που έγινε χθες στη Γιοκοχάμα θα μείνει όμως στη μνήμη για τη σύγχυση που επικράτησε ξανά με την εφαρμογή του βίντεο (Video Assistant Referee).

Το δεύτερο γκολ των «μερένγκες», που πέτυχε ο Πορτογάλος άσος στις καθυστερήσεις του αγώνα, αρχικά «μέτρησε». Κατόπιν όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο τέλος κατακυρώθηκε οριστικά από το βίντεο, σκορπώντας σύγχυση και αμηχανία.

Ο Παραγουανός διαιτητής Κάσερες δεν πήγε καν προς την άκρη του γηπέδου για να παρακολουθήσει ο ίδιος στο βίντεο τη φάση, αλλά έπαιρνε οδηγίες από τα ακουστικά.

Οταν τελικά πήρε το «ΟΚ» από τους χειριστές του βίντεο, τοποθέτησε την μπάλα στη σέντρα ο ίδιος, ένδειξη ότι το γκολ είχε μετρήσει. Και ο Ρονάλντο, κοιτάζοντας προς τον τέταρτο διαιτητή, είπε γελώντας:

«Τι έγινε; Δεν λειτουργεί η τηλεόραση;».

Το μπέρδεμα όμως δεν σταματάει εκεί. Για να εξηγήσει η FIFA την απόφαση για το πέναλτι στον πρώτο ημιτελικό, όπου είχε προηγηθεί οφσάιντ, είχε τονίσει πως το VAR δεν χρησιμοποιείται για την επανάληψη των περιπτώσεων οφσάιντ.

Χθες όμως ξαφνικά εμφανίστηκε επίσημη... υποσημείωση στο επίσημο σάιτ του IFAB (Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο - το σώμα που αποφασίζει για τους κανονισμούς του παιχνιδιού) ότι και το οφσάιντ πρέπει να επανεξετάζεται από το βίντεο!

Θυμίζουμε ότι το VAR εφαρμόζεται πιλοτικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία.

Οπως ήταν φυσιολογικό, το θέμα του βίντεο επισκίασε την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Πιο επικριτικός ήταν ο Λούκα Μόντριτς: «Είναι καινούργιο σύστημα, αλλά δεν μου αρέσει.

Δημιουργεί σύγχυση, διακόπτει τη ροή του αγώνα.

Κατά την άποψή μου, αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο και ελπίζω να εγκαταλειφθεί η ιδέα σύντομα». Κάθετα αντίθετοι ήταν και οι Καρίμ Μπενζεμά και Λούκας Βάθκεθ, με τον δεύτερο να εστιάζει και στον χρόνο που χάνεται με... διαβουλεύσεις.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν πιο διπλωματικός από τους παίκτες του, αλλά πέρασε κι αυτός το μήνυμα:

«Πρέπει να προσαρμοστούμε στις επιθυμίες της FIFA. Εγώ έχω τη δική μου αίσθηση. Στη φάση του γκολ του Ρονάλντο υπήρξε σύγχυση. Τα πράγματα πρέπει να γίνουν απλούστερα. Αν η εφαρμογή της τεχνολογίας βελτιώνει τα πράγματα, τότε είναι καλή για το ποδόσφαιρο. Ομως πρέπει να είναι όλα ξεκάθαρα. Στη συγκεκριμένη φάση δεν ήταν».

Οσον αφορά την UEFA, o Σλοβένος πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είναι κατ’ αρχήν αρνητικός στην εφαρμογή τής εν λόγω τεχνολογίας στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας:

«Είναι απλώς ένα πείραμα. Δεν είναι ξεκάθαρο. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά δεν είναι στα σχέδιά μας να το χρησιμοποιήσουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)