to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βενιζέλος: «Η Ελιά δεν είναι ούτε τσόντα ούτε ουρά»

«θα ήταν πραγματικά κρίμα, τώρα που αρχίσαμε την έξοδο, αυτό να διασαλευθεί», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κινδυνολογώντας και καλώντας τους πολίτες να μην επιλέξουν Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά την κυβερνητική σταθερότητα, μέσω Ελιάς .


Επιχείρηση… «κινδυνολογία» στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο να προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση του ψηφοδελτίου της Ελιάς, όπως φανερώνουν σχετικές δημοσκοπήσεις. Σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο της ΝΕΡΙΤ, αναφορικά με ενδεχόμενο κίνδυνο στην κυβερνητική σταθερότητα, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ο κ.  Βενιζέλος σημείωσε ότι «το στοίχημα αυτών των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών που θα έχουμε στις 18 και 25 Μαΐου, είναι, κατά βάθος, η κυβερνητική σταθερότητα αλλά και ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας που βαδίζει στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο».

«Θα ήταν κρίμα…»

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «θα ήταν πραγματικά κρίμα, τώρα που αρχίσαμε την έξοδο, αυτό να διασαλευθεί, να τεθεί υπό αμφισβήτηση, για λόγους αμιγώς πολιτικούς. Η στρατηγική της εφόδου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, απέτυχε. Δεν πάμε σε εκλογές-δημοψήφισμα. Και οι έρευνες λένε ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, θέλει σταθερότητα και ασφάλεια για να βγούμε πράγματι από την κρίση και το μνημόνιο. Κάποιοι βέβαια κλαίνε και οδύρονται που βγαίνουμε, πράγματι, από την κρίση και το μνημόνιο.

Ούτε Ν.Δ. ούτε ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να αποτρέψει τους πολίτες από το να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ αρνητικό για την Ελιά: «Το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το στοίχημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια».

Δεν είναι τσόντα ή ουρά 

«Η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε «τσόντα» ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δε μπορούμε ν’ αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)