to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βαθιά οδύνη στις κηδείες των θυμάτων - Μνημόσυνο έγινε σε όλους τους ναούς

Κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, τελέστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών


Συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις μνήμης στους δεκάδες νεκρούς του εγκλήματος στα Τέμπη, καθώς η χώρα θρηνεί τους νέους και τις νέες, που έχασαν άδικα τις ζωές τους.

Το πρωί, Κυριακή της Ορθοδοξίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, το μνημόσυνο αυτό τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κηδείες των θυμάτων με το κλίμα βαθιάς οδύνης να είναι διάχυτο και απαρηγόρητοι οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων.

Το τελευταίο αντίο είπαν στη Λάρισα οικείοι και καθηγητές σήμερα στην 21χρονη φοιτήτρια της ΣΣΑΣ Ιατρικής Κλαούντια-Αλεξάνδρα Λάτα, που είχε ταξιδεύσει στην Πάτρα για το τελευταίο τριήμερος της αποκριάς.

Το μεσημέρι οικογένεια και φίλοι αποχαιρέτησαν την Σοφία-Ελένη Ταχμαζίδου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στο Κολχικό Θεσσαλονίκης.

Βουβός ο θρήνος που απλώθηκε σε ολόκληρη τη Στυλίδα καθώς σήμερα το απόγευμα συνόδευσε στην τελευταία κατοικία τον 55χρονο Γιάννη Τζοβάρα που εργαζόταν ως ελεγκτής στο μοιραίο intercity 62. Ο κ.Τζοβάρας ταυτοποιήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς μαζί με τους συναδέλφους του εργαζόμενους στην αμαξοστοιχία βρισκόταν στον ειδικό χώρο των εργαζομένων στα πρώτα βαγόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την Αστυνομία, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη έχουν συνολικά φτάσει  στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)