to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 20.03.2015

πηγή: efsyn

Οικονομία

Βαρουφάκης: «Οι τεχνοκράτες των θεσμών θέλουν να μας γυρίσουν στο Μνημόνιο»

Σκληρή επίθεση εναντίον των τεχνοκρατών της πρώην τρόικας και νυν Θεσμών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «ασκούμενους μάγους σε κάποιους θεσμούς, σε χαμηλό επίπεδο, που πολύ θα ήθελαν να επανέλθουμε στο καθεστώς της τρόικας, όπου εκείνοι νομοθετούν και εμείς, κυβέρνηση και βουλευτές, ακολουθούμε πιστά τις εντολές τους».

Όπως είπε, η κυβέρνηση μετατρέπει τη «δημιουργική ασάφεια, απαραίτητη για το πρόγραμμα – γέφυρα, σε δημιουργική σαφήνεια που αρχίζει να φαίνεται με τα νομοσχέδια που περνάμε κόντρα σε κάποιους τεχνοκράτες μη ελληνικής καταγωγής που θέλουν να επιβραδύνουν τις μεταρρυθμίσεις και να προωθήσουν την καριέρα σε φόρα εκτός Ελλάδας». Πρόσθεσε ακόμη ότι «κάποιοι την επομένη της 20ης Φεβρουαρίου ήθελαν να μας επιστρέψουν στην 25η Ιανουαρίου».

Απαντώντας στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση αρνείται να χορηγήσει στους εταίρους τα στοιχεία για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, ο υπουργός υποστήριξε ότι «περιμένουμε από τα τεχνικά κλιμάκια να μας πουν τι στοιχεία θέλουν. Γιατί νομίζετε ότι υπάρχει καθυστέρηση».

Παραδέχτηκε ακόμη ότι οι θεσμοί έχουν διαφωνίες και ενστάσεις, κάποιες από τις οποίες είναι εύλογες, ενώ προανήγγειλε νομοθετικές αλλαγές στον τρόπο επίλυσης διαφορών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.

O κ. Βαρουφάκης δεσμεύτηκε ότι το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης θα είναι συνεχές, ενώ τόνισε πως «με αίμα επιτυγχάνουμε κάθε μέρα να διεκδικούμε το δικαίωμα της κυβέρνησης και της Βουλής  να είμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος».

Άλλωστε, όπως ανέφερε, αν το μνημόνιο το 2010-12 είχε γραφτεί στην Ελλάδα, η χώρα θα ήταν σε διαφορετική μοίρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)