to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 11.04.2017

Διεθνή

Β. Κορέα: Πυρηνικό πλήγμα σε περίπτωση που προκληθούμε

Τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ προειδοποίησαν σήμερα τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε ένδειξη ενός αμερικανικού προληπτικού πλήγματος, την ώρα που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ των οποίων ηγείται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Carl Vinson, κατευθύνονται προς τον δυτικό Ειρηνικό.


Η Βόρεια Κορέα συγκαλεί την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση σήμερα, σε μία από τις δύο ετήσιες συνεδριάσεις της όπου ανακοινώνονται σημαντικά γεγονότα και εγκρίνονται οι στόχοι της εθνικής πολιτικής της χώρας.

Επιπλέον το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε το KCNA, επισήμανε ότι η προσέγγιση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων αποδεικνύει ότι οι «απερίσκεπτες ενέργειες (της Αμερικής) με στόχο την εισβολή βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη φάση».

«Δεν ικετεύσαμε ποτέ για την ειρήνη αλλά θα λάβουμε τα σκληρότερα αντίποινα εναντίον όσων μας προκαλούν προκειμένου να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με την ισχυρή δύναμη των όπλων και θα παραμείνουμε στον δρόμο που επιλέξαμε για εμάς» σημείωσε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, που δεν κατονομάστηκε.

Σημειώνεται,ότι ένταση κλιμακώθηκε ραγδαία στην κορεατική χερσόνησο έπειτα από τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων περί ανάληψης δράσης εκ μέρους της Ουάσιγκτον, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Συρίας την περασμένη εβδομάδα κι ενώ επικρατεί ανησυχία ότι η Πιονγιάνγκ ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα στην έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή.

Χτες, εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες των ΗΠΑ για την εισβολή στο έδαφος της βρίσκονται “σε σοβαρό σημείο προετοιμασίας” με την αποστολή από το αμερικανικό Πεντάγωνο, μονάδας του αμερικανικού ναυτικού υπό την ηγεσία αεροπλανοφόρου, στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

Σύμφωνα με το ίδιο εκπρόσωπο “η ξαφνική ανάπτυξη” του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Carl Vinson και της ναυτικής μοίρας που το συνοδεύει στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου αποδεικνύει ότι οι “ριψοκίνδυνες κινήσεις της Ουάσιγκτον για την εισβολή στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε σοβαρό στάδιο υλοποίησης,” μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

“Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να προχωρήσουν στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, υπό το πρόσχημα μιας “προληπτικής επίθεσης” αλλά και “της αλλαγής ηγεσίας” τότε, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη ν' αντιδράσει κατά οποιασδήποτε πολεμικής ενέργειας,” δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος

Ρωσικό υπ. Εξ.: Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να μην χτυπήσουν και τη Βόρεια Κορέα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε την Τρίτη πως ελπίζει πως οι προγραμματισμένες συνομιλίες στη Ρωσία με τον υπ. Εξ. των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, θα είναι παραγωγιγκές, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος για τη στάση που κρατά η Ουάσιγκτον απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

Το υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας εμφανίζεται, στην ίδια δήλωση που αναφέρεται ολόκληρη στην επίσκεψη Τίλερσον, εξαιρετικά ανήσυχο για την πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποφασίσουν να αναλάβουν μονομερή στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, προσθέτει το πρακτορείο Reuters.

ΠΛηροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)