to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 29.05.2015

Οικονομία

Τζ. Λιου από τη Δρέσδη: «Ελλάδα και πιστωτές πρέπει να έχουν σοβαρές συνομιλίες το συντομότερο»

«Χάθηκε πολύς χρόνος αυτή τη χρονιά», υποστήριξε ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο των υπ. Οικονομικών των G7 στη Δρέσδη.


Το G7 ασχολήθηκε με την ελληνική κρίση τόνισε ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ. Η συμφωνία πρέπει να γίνει με βάση τις κινήσεις της Αθήνας αλλά όλοι χρειάζεται να δείξουν ευελιξία. Πρέπει να κλείσει η αρχική συμφωνία και μετά να δούμε τις λεπτομέρειες, δεν είναι πραγματικό ορόσημο η 5 Ιουνίου, τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι υπουργοί οικονομικών της G7 συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. 

Στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, υπογράμμισε ότι η G7 ασχολήθηκε με τα ζητήματα της Ελλάδας και της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα για την Αθήνα. 

Η Ελλάδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τόνισε. «Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να επιταχύνουν, χρειάζεται ευελιξία", υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται σε ενέργειες που θα αναλάβει η Αθήνα. 

Σημείωσε δε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών να υπάρξει μια αρχική συμφωνία με την Ελλάδα και μετά να εξετασθούν οι λεπτομέρειες. 

Οσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, υπογράμμισε ότι είναι πιθανόν, η 5η Ιουνίου να μην είναι το πραγματικό όριο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. 

Σε σχέση με το ενδεχόμενο Grexit, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το τι μπορεί να σημαίνει μια αποχώρηση χώρας από το ευρώ.  

Πρόσθεσε δε, πως η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)