to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 29.08.2012

πηγή: https://left.gr/94

Αθλητισμός

Τροπολογία για τις οφειλές των ΠΑΕ προκειμένου ....να σωθεί το πρωτάθλημα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες και τα Τμήματα Αμειβόμενων Αθλητών να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.


Την αντίθεση του στην ρύθμιση αυτή εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την  συνεχιζόμενη πρακτική να κατατίθενται τροπολογίες σε άσχετα ως προς το περιεχόμενό τους νομοσχέδια καθώς και ότι χαρίζονται χρέη προς τις ανώνυμες εταιρείες.

«Δεν είμαστε παράξενοι όταν λέμε ότι ο Κανονισμός πρέπει να εφαρμόζεται, καθώς προβλέπεται ρητά ότι οι τροπολογίες πρέπει να σχετίζονται με το συζητούμενο νομοσχέδιο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε  ότι «κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια: "να σωθεί το πρωτάθλημα΄" και κάνουμε αβαρίες, περνάμε νομοθετικές ρυθμίσεις, όμως έτσι δεν συντηρούνται πρωταθλήματα που όπως πλέον διαπιστώνουν όλοι, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο».

«Θέλουμε να εισπράξουμε. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στις ΠΑΕ να δώσουν τα χρήματα και όχι να τα χαρίσουμε», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης, ο οποίος επικοινώνησε για το θέμα με όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, καθώς «ξέραμε ότι είστε αντίθετοι». «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να ξεκινήσει σωστά το πρωτάθλημα και να πάρουμε τα χρήματα που οφείλουν. Αν αυτό είναι καταδικαστέο μπράβο σας. Βρέστε όμως κάτι πιο σοβαρό να αντιπολιτευθείτε» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο αθλητισμός είναι το πιο καθαρό κομμάτι της κοινωνίας και το πιο αξιοκρατικό χωρίς οικογενειοκρατία και γλείψιμο»!

«Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα εγκαταλείψει αυτή την πρακτική. Είναι άσχετη η τροπολογία με το συζητούμενο νομοσχέδιο (αφορά τα ειρηνοδικεία)», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντοπούλου. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  υπέβαλλε και σχετική ένσταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Ιωαννίδης απάντησε  ότι «είναι αλαζονικό να μας κάνει μάθημα Βουλής κάποιος που μπήκε τώρα σε αυτήν»....«Υπάρχει ο ευπρεπής και ο απρεπής τρόπος. Με τρόπο απρεπή ο υπουργός επικαλέστηκε τα βουλευτικά του χρόνια για να προσβάλλει τους νέους βουλευτές» αντέδρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ειρωνικό σχόλιο του κ. Ιωαννίδη.

Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης ο οποίος δήλωσε ότι «θα βλαφτεί το ποδόσφαιρο και θα χάσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο, διότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δέχεται ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη». Παρά το γεγονός ότι και ο Πρ. Παυλόπουλος συμφώνησε με τον κ. Ιωαννίδη ότι «η τροπολογία δεν έχει κάτι σκανδαλώδες» παραδέχθηκε  ότι το καθεστώς των άσχετων τροπολογιών συνιστά παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, λέγοντας πάντως ότι το επίμαχο ζήτημα αποτελεί επείγουσα εξαίρεση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)