to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τρομώδες παραλήρημα κιτσομπαρόκ αισθητικής

Δεν πάνε πολλά χρόνια που ο δήμαρχος της Αθήνας παρουσιαζόταν από τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ως νέος, προοδευτικός και ανοικτός σε διαφορετικά πολιτικά ρεύματα πολιτικός. Η θητεία του στο δήμο της Αθήνας ήρθε να καταρρακώσει την επιμελημένα κατασκευασμένη εικόνα του.


Από πού να αρχίσει κανείς και πού να σταματήσει. Στις απ’ ευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων; Σε «έργα» που ξεκινούν, δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ και ποτέ δεν ολοκληρώνονται; Στο ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες; Στην ταύτισή του με κάθε αντιδημοκρατικό και αυταρχικό μέτρο της κυβέρνησης της ΝΔ;

Υπάρχει ωστόσο, ένας τομέας που ο δήμαρχος μεγαλουργεί. Είναι τα δημόσια «έργα» που μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε τερατούργημα αισθητικής. Το έχουν επισημάνει πολλοί, αλλά η αθλιότητα της αισθητικής παρέμβασης στο Σύνταγμα σε αφήνει άφωνο. Μαρμάρινα παγκάκια και μικρά σιντριβάνια παραπέμπουν σε νεκροταφείο επαρχιακής πόλης. Ακριβώς δίπλα σιδερένιες πέργκολες αναμένουν τους τεθλιμμένους συγγενείς του συχωρεμένου για τον καφέ της παρηγοριάς.

Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε πάντα βέβαιοι με το δήμαρχο: κάθε νέο «έργο» του θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Είχαμε αναρωτηθεί αν οι φοίνικες σε… γλάστρες ήταν το απόγειο της αισθητικής του δημάρχου. Αλλά όχι!! Ποτέ ο δήμαρχος δεν κουράζεται να μας εκπλήσσει με τις δυνατότητες του στο κιτσομπαρόκ. Το μικρό νεκροταφείο στο κάτω μέρος του Συντάγματος είναι το νέο αριστούργημά του. Η κακογουστιά του δημάρχου μετατρέπεται στην  απόλυτη cult κουλτούρα του κιτς! Παγκοσμίως!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)