to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες για τον νέο τόνο ηρωίνης

Οι 14 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά, έπειτα από εσπευσμένη κλήση από τον ίδιο. Στους ιδιοκτήτες του δεξαμενόπλοιου επικεντρώνονται οι έρευνες.


Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλοιοκτήτριας εταιρείας, στην οποία ανήκει το δεξαμενόπλοιο «Noor One», σημαίας Τόγκο, που μετέφερε στην Ελλάδα τους δύο τόνους ηρωίνης, φαίνεται ότι έχουν επικεντρωθεί τώρα οι έρευνες των διωκτικών αρχών, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τα ίχνη του κυκλώματος διακίνησης της ναρκωτικής ουσίας.

Μεταξύ των 14 ατόμων που συνελήφθησαν μετά τη δεύτερη επιχείρηση βρίσκεται μια Ελληνίδα που φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως παλαιότερα υπήρξε ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης της εταιρείας ο ήδη προφυλακισμένος 40χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, κατηγορούμενος για τον εντοπισμό του ενός τόνου ηρωίνης στη βίλα στη Φιλοθέη. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο άντρας της συλληφθείσας υπήρξε στενός συνεργάτης του Ευ. Γιαννουσάκη.

Το «Νoor One», που κατασκευάστηκε το 1963, απ' ό,τι φαίνεται έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες, όπως ονόματα και σημαίες, καθώς μέχρι πριν από λίγα χρόνια έφερε ελληνική σημαία και ονομαζόταν «Κύθνος».

Υπενθυμίζεται ότι οι 14 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά, έπειτα από εσπευσμένη κλήση από τον ίδιο. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες, την Τρίτη και την Τετάρτη. Εναντίον τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)