to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:24 | 17.01.2018

Κοινωνία

Τραμπούκικη παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Με τραμπούκικο τρόπο παρενέβησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης με επικεφαλής τους βουλευτές Αντώνη Γρέγο και Χρήστο Χατζησάββα, καθώς και με τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Αρτέμη Ματθαιόπουλου.


Τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος άνοιξαν πανό, πέταξαν φέιγ βολάν και φώναζαν συνθήματα, όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική», με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Για αρκετά λεπτά υπήρξε ένταση ανάμεσα στους χρυσαυγίτες και σε δημοτικούς συμβούλους που τους ζητούσαν να αποχωρήσουν. Μεταξύ των στελεχών της Χρυσής Αυγής ήταν οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος και Χρήστος Χατζησάββας και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Χρυσομάλλης. Όπως τόνισαν αφορμή για τη διαμαρτυρία τους ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δεχτεί την πρόταση του επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», Αρτέμη Ματθαιόπουλου, να συζητηθεί το «Μακεδονικό» (δείτε εδώ).  

"Είναι άξιος της πλήρους περιφρόνησης μου. Με τέτοιου είδους ανθρώπους δεν μπορώ να συναναστραφώ", δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής", Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, διέκοψε προσωρινά τη συζήτηση προκειμένου να αποχωρήσουν. 

Η Δημοτική κίνηση "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη", σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει απόλυτα τη φασιστική και τραμπούκικη εισβολή-παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της συνεδρίασής του. Η "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη" επαναλαμβάνει τη θέση της ότι παρόμοιες ενέργειες και κραυγές για δήθεν εθνικά υπερήφανη στάση στο θέμα ονομασίας της FYROM και η συνολική επανάληψη μιας αδιέξοδης και πολιτικά ύποπτης στάσης θα ήταν φαρσοκωμωδία αν δεν ήταν τόσο εθνικά επικίνδυνη.

Σημειώνεται ότι, για την τραμπούκικη παρέμβαση των μελών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης μίλησαν «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου.

 

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)