to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τραγωδία στην Κίνα από τον ισχυρό σεισμό

Στους 381 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών στην επαρχία Γιουνάν - Περίπου 1.800 οι τραυματίες.


Ο καταστροφικός σεισμός, με επίκεντρο την πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν, είχε αποτέλεσμα 381 άτομα να χάσουν τη ζωή τους, 1.800 να τραυματιστούν, 12.000 σπίτια να καταρρεύσουν και ακόμη 30.000 να υποστούν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

seismos-kina2

Γενική άποψη της πόλης Λονγκτούσαν (Reuters)

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, μετέβη σήμερα στην περιοχή (Δευτέρα) προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν ακόμα 400 διασώστες με 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων.

Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν ώστε να παράσχουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.

seismos-diasosi

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης (Reuters)

«Ειλικρινά, ντρέπομαι που δεν έχουμε τον χρόνο να φροντίσουμε τους νεκρούς. Πρώτα πρέπει να βοηθήσουμε τους ζωντανούς», είπε ένας φοιτητής που συμμετέχει εθελοντικά στις επιχειρήσεις διάσωσης. Όπως είπε, είδε πτώματα θαμμένα κάτω από τα συντρίμμια και βοήθησε να βγουν από τα χαλάσματα περισσότεροι από 40 τραυματίες.

«Οι δρόμοι μοιάζουν με πεδίο μάχης. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο σεισμό. Το μόνο που βλέπω τριγύρω μου είναι ερείπια», είπε κάτοικος της πόλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)