to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 10.12.2015

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν είπα ποτέ ούτε για αναδρομικό φόρο, ούτε για πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις

Για παραπληροφόρηση έκανε λόγο ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με σενάρια αναδρομικών φόρων.


Δεν είπα ποτέ ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι για το 2015. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος σε όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε πρόστιμο 22% στον κόσμο, ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι για το 2015. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος σε όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε πρόστιμο 22% στον κόσμο.»

Ο κ. Αλεξιάξης χαρακτήρισε "παραπληροφόρηση" από μερίδα των μέσων ενημέρωσης ενώ εξήγησε ότι, υπάρχει κενό νόμου στο θέμα, το τι θα γίνει με τις αποδείξεις το 2015 έπρεπε να έχει λυθεί νομικά από το Δεκέμβριο του 2014.

Ξεκαθάρισε ότι "δεν υπήρχε περίπτωση να έρθω το Δεκέμβριο για να πω ότι θα επιβάλλω φόρο 22% σε όποιον δεν έχει αποδείξεις" εξηγώντας πως σκοπός είναι να δοθεί μια νομοτεχνική λύση, κάτι που διαφέρει από τη διάταξη.

Σε ισχύ το αφορολόγητο

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κατέληξε πως ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για το θέμα των αποδείξεων και διαβεβαίωσε πως θα ισχύσει το αφορολόγητο που θα είχαμε εάν συγκεντρώναμε και τις αποδείξεις.

Ο κ.Αλεξιάδης ανακοίνωσε την απόκτηση από το υπουργείο ενός σκάνερ, δωρεά από ιδιώτη, με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα για τον ταχύτατο και ασφαλή έλεγχο των φορτίων που κινούνται προς τη χώρα ενάντια στο λαθρεμπόριο.

Για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, ο κ.Αλεξιάδης δήλωσε πως αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται προτάσεις που θα συζητηθούν ώστε να αποφασιστεί εγκαίρως το τι τελικά θα ισχύσει. Μία σκέψη – είπε – είναι το μοντέλο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου ισχύουν τα χαμηλά τέλη και από κάποιο σημείο και μετά υπάρχει επιπλέον χρέωση. Αυτό είπε, θα επιτρέψει σε πολλά αυτοκίνητα που έχουν παραδώσει πινακίδες να ξαναβγουν στους δρόμους.

Ο κ.Αλεξιάδης είπε πως το υπουργείο οικονομικών θα προσέλθει σήμερα στις επαφές με τους δανειστές με έτοιμα όλα τα προαπαιτούμενα.

Τέλος ανέφερε ότι συζητείται στο υπουργείο να υιοθετηθεί για τα τέλη κυκλοφορίας ένα μοντέλο που εφαρμόζεται στο εξωτερικό όπου καθιερώνει χαμηλά τέλη κυκλοφορίας αρχικά και μετά μπαίνει κάποια αύξηση λίγων λεπτών στη βενζίνη. Μίλησε κλείνοντας και για αντικατάσταση του συστήματος των αντικειμενικών από σύστημα εμπορικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)