to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 03.12.2017

Κοινωνία

Τις πληγές της μετρά η Δυτ. Ελλάδα- Πυρετώδεις εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν δεκάδες νοικοκυριά σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Πρέβεζα που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία που χτύπησε τη δυτική Ελλάδα - Σε κατάσταση ;έκτακτης ανάγκης έχει κηρύξει τους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας


Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία δήμων, περιφερειών και πολιτικής προστασίας για την αποκατάσταση των ζημιών. Σήμερα Κυριακή αρχίζουν οι αυτοψίες από επιτροπές.

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται κατά κύριο λόγο στο οδικό δίκτυο και των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, και κυρίως σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, με τη νέα εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων να παραμένει κλειστή έως τις 22 Δεκεμβρίου, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου έως τον κόμβο Συκιάς.

Τριάντα σπίτια στον Λούρο και επτά επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από νερά χειμμάρου.

Στην Κόνιτσα κατέρρευσε το οδόστρωμα προς Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγω υπερχείλισης του Σαραντάπορου.

Προβλήματα υπάρχουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νοτιάδων. Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό από Λαύριο, ενώ τα πλοία από Ραφήνα φτάνουν μέχρι το Μαρμάρι. Στον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πληροφορίε: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΕΡΤ, pamepreveza.gr, epiruspost.gr, 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)