to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Την περιβαλλοντική του ομάδα ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν

«Η δική μου προσέγγιση είναι μια αλλαγή από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.


«Για την αντιμετώπιση μιας υπαρξιακής απειλής της εποχής μας - την κλιματική αλλαγή» έκανε λόγο ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αξιωματούχων που θα απαρτίσουν την περιβαλλοντική ομάδα του, η όποια θα συμβάλει στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου μόλις αναλάβει τα καθήκοντα της η νέα αμερικανική ηγεσία, στις αρχές του 2021.

Ο Τζ. Μπάιντεν επανέλαβε ότι θα επανέλθει στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την οποία εγκατέλειψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και θα αποκαταστήσει μια σειρά από περιβαλλοντικούς κανονισμούς που ίσχυαν κατά τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίση. Όπως πρέπει να είμαστε ένα ενοποιημένο έθνος για να ανταποκριθούμε στη Covid-19, χρειαζόμαστε μια ενοποιημένη εθνική απάντηση στην αλλαγή του κλίματος», τόνισε ο Τζ. Μπάιντεν σε εκδήλωση στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ.

«Δεν έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζ. Μπάιντεν.

«Η δική μου προσέγγιση είναι μια αλλαγή από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία χαρακτηρίστηκε από προσπάθειες για την ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η νέα ομάδα μου θα προσπαθήσει να αναιρέσει ή να αποκλείσει πολλές από τις τρέχουσες πρωτοβουλίες της διοίκησης. Θα δοθεί επίσης περισσότερο έμφαση στην αναζήτηση λύσεων για τους πολίτες  χαμηλού εισοδήματος,την εργατική τάξη και τις μειονότητες που πλήττονται περισσότερο από τη ρύπανση των ορυκτών καυσίμων και την αλλαγή του κλίματος».

Στην περιβαλλοντική ομάδα θα απαρτίζεται  από την  πρώτη Ινδιάνα που θα γίνει υπουργός, Ντεμπ Χάαλαντ από το Νέο Μεξικό,  η όποια πρόκειται  να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, η Τζένιφερ Γκρόχολμ, θα αναλάβει γραμματέας ενέργειας, ο Μάικλ Ρέγκαν από τη  Βόρεια Καρολίνα θα διοικήσει την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος.

Ο Μπάιντεν ορίζει υπεύθυνη για την εποπτεία του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Ποιότητας την Μπρέντα Μάλορι. Το γραφείο της θα  επιβλέπει περιβαλλοντικές κριτικές για σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και θα συμβουλεύει τον πρόεδρο για σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα.

Δύο άλλα μέλη της ομάδας θα είναι η Τζίνα ΜακΚάρθι, που υπηρετεί ως εθνικός σύμβουλος για το κλίμα, και η Αλί Ζαΐντι, ως αναπληρώτρια. Η  Μακ Κάρθι ήταν διαχειρίστρια του EPA από το 2013 έως το 2017 κατά τη δεύτερη θητεία του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η διοίκησή του θα εργαστεί για τον εκσυγχρονισμό του νερού, των μεταφορών και της ενεργειακής υποδομής, ώστε να είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να αντιστέκεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες - και να δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας.

Ο Τζ.Μπάιντεν είπε επίσης ότι θέλει να τοποθετηθούν 500.000 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και να κατασκευαστούν 1,5 εκατομμύρια ενεργειακά αποδοτικές κατοικίες και δημόσιες μονάδες στέγασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)