to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:14 | 20.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 20/9)

Στο επίκεντρο οι τηλεοπτικές άδειες και τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, η Attika Bank, η τραγωδία στη Μόρια της Λέσβου, η πτώση του ελικοπτέρου Απάτσι, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



 

«Κάποια κέντρα επιδιώκουν είτε το κλείσιμο είτε την εξαγορά της Τράπεζας Αττικής έναντι ευτελούς τιμήματος»

"Η κυβέρνηση ουδέποτε στάθηκε εμπόδιο στο να επιτελέσει η Τράπεζα της Ελλάδος το έργο της και όποτε ρωτήθηκε συνηγόρησε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Τράπεζας Αττικής», τονίζουν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης. (αναλυτικά)

Γ. Βαρδινογιάννης: Τόσα χρόνια ρισκάραμε τις περιουσίες μας με τις προσωρινές τηλεοπτικές άδειες - Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Mega 

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έπρεπε να είχε γίνει από το 1998, τόνισε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Star), ο οποίος πάντως πήρε αποστάσεις από τον διαγωνισμό που έγινε - μάλιστα κάποια στιγμή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συσταθεί μία νέα Εξεταστική για τον διαγωνισμό. (αναλυτικά)


 

Οι παραλίες στους πολίτες: Παραχώρηση παραλιών στους Δήμους Αλίμου, Βάρης-Βούλας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος» (αναλυτικά)


 

Γ. Σταθάκης: Σε 5-6 εβδομάδες το ν/σ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Στις επόμενες 5-6 εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις "κόκκινες" οφειλές των επιχειρήσεων προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας. (αναλυτικά)


 

Οι δημότες πλήρωσαν «σπασμένα» του δημάρχου Ωραιοκάστρου

Και τους ψυχικά πάσχοντες κυνήγησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. (αναλυτικά)


 

ΥΠΟΙΚ: Η αντιπολίτευση και οι συνοδοιπόροι της να μάθουν να διαβάζουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού γιατί εκτίθενται

Αν κάποιος θέλει να εξετάσει στα σοβαρά την πορεία των εσόδων θα πρέπει να δει τον τακτικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, αν θέλει να παραπλανήσει και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, θα επικαλεστεί το ΠΔΕ ή οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί στην εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται στα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού:

Τον Αύγουστο 2016 τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3.932 εκατ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 62 εκατ. ευρώ. Η υπερεκτέλεση, δηλαδή, των εσόδων υπερκάλυψε και τη δόση του ΕΝΦΙΑ -εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ- η οποία θα εισπραχθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, αντί του Αυγούστου που προέβλεπε ο στόχος.

Επίσης, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 29.883 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 464 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016. (αναλυτικά)


 

ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες Γαληνού: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον ακροδεξιό σκύλο χορτάτο

Σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο δήμαρχος της Λέσβου κατήγγειλε ότι κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθοδηγούν μέλη της Χρυσής Αυγής και συμπαρίστανται σε ακροδεξιούς κύκλους που υποδαυλίζουν τα επεισόδια στο νησί - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διγλωσσία της ΝΔ. (αναλυτικά)

 


 

Και γνωστοί επιχειρηματίες τίθενται υπό έλεγχο: Ανοικτές οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τυχόν διάπραξη οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων

Ανοικτές είναι οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τυχόν διάπραξη οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων για εκατοντάδες περιπτώσεις φορολογουμένων μεταξύ των οποίων και γνωστοί επιχειρηματίες που τίθενται υπό έλεγχο, αναφέρουν δικαστικές πηγές που τονίζουν ότι "όλοι ελέγχονται" μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που δεν "προδικάζουν ούτε καταδικάζουν" μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κλήσεις σε εξηγήσεις, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και απαγγελία κατηγοριών. (αναλυτικά)


 

Βουλή: Αναδιπλώθηκε η ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - Δυο συνεδριάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναδιπλώθηκε η ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς υποχρεώθηκε να καταθέσει νέο αίτημα και έτσι η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου δέχθηκε να υπάρξει συγκροτημένη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες και να κληθούν ο υπουργός Επικρατείας, ο γενικός γραμματέας Τύπου και Ενημέρωσης και οι τέσσερις προσωρινοί υπερθεματιστές. Θα γίνουν δύο συνεδριάσεις με συγκεκριμένους ερωτώντες. (αναλυτικά)



 

Γ. Χριστοφορίδης: «Ήθελαν να χρεώσουν, σε μένα και στην κυβέρνηση, ότι κάνουμε... μεγάλη ζωή στη Ν. Υόρκη»

Η «Αυγή» μίλησε με τον Γιώργο Χριστοφορίδη και την Αγγέλα Νταρζάνου για να φωτίσει ορισμένες πλευρές από τα πραγματικά περιστατικά, για να μάθει τις προθέσεις του, αλλά και την εξέλιξη της υπόθεσης. (αναλυτικά)

 


 

Επειδή κάποιοι μιλάνε για ταξίδι αναψυχής...

Συνάντηση του Ν. Παππά με τον ειδικό απεσταλμένο του State Department για διεθνή ενεργειακά θέματα

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΟΗΕ, με τον Ειδικό Απεσταλμένο, Συντονιστή Διεθνών Ενεργειακών Θεμάτων και επικεφαλής του Γραφείου Ενεργειακών Πηγών του State Department, κ. Amos Hochstein. (αναλυτικά)


 

Θ. Φωτίου: Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα πρόγραμμα τριών μέτρων που θα εγκατασταθεί μόνιμα

«Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι ένα πρόγραμμα τριών μέτρων το οποίο θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα –δεν είναι για έναν χρόνο, είναι για πάντα- και θα βελτιώνεται συνεχώς» είπε η κ. Φωτίου. (αναλυτικά)


 

Βελτιωμένο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 7μηνο του 2016 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015

Βελτιωμένο κατά 306 εκατ. ευρώ εμφανίσθηκε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 7μηνο του 2016 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015, φτάνοντας στα 1,1 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη βελτίωση των ισοζυγίων των πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, ενώ το ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασε επιδείνωση. (αναλυτικά)


 

Τι είπε πραγματικά ο Π. Κουρουμπλής στον BHMA FM για άδειες και Καλογρίτσα

Η μονταζιέρα πολλών ΜΜΕ από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Π. Κουρουμπλής κράτησε επιλεκτικά μόνο μια φράση, που προβλήθηκε αποσπασμένη από το όλο πλαίσιο του διαλόγου με τον δημοσιογράφο: «Αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, για τον κ. Καλογρίτσα, θα πληρώσει τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής, που έχουν δοθεί ήδη, και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι».

Στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα ηχητικά αποσπάσματα της εκπομπής, ο υπουργός κατήγγειλε το περιστατικό με τους δύο μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. Ο δημοσιογράφος, με βεβαιότητες περί πολιτικών και νομικών σκανδάλων, έφερε το θέμα της συζήτησης στην Τράπεζα Αττικής. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι αναμένει τη σχετική έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος και τόνισε ότι δεν σχολιάζει διαρροές. Κατηγόρησε μάλιστα τον δημοσιογράφο ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και επιχειρηματίες. (αναλυτικά)


 

Το Υπουργείο Οικονομίας απαντά σε ανακρίβειες για τις δαπάνες φύλαξης κτιρίων του

Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο το Σαββατοκύριακο, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού διευκρινίζει τα εξής:

Ο διεθνής ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός που διεξήγαγε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για να καλύψει τις ανάγκες φύλαξης δύο κτιρίων του Υπουργείου και όχι του υπουργού του, κατακυρώθηκε τελικά σε εταιρεία έναντι του ποσού των 105.388,47 ευρώ κατ’ έτος μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και όχι 165.000 ευρώ όπως γράφτηκε. (αναλυτικά)


 

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του προγράμματος για την παιδεία των προσφυγόπουλων

Υπογράφηκε από το Γιώργο Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Ένταξη και εκπαίδευση των Μουσουλμανόπαιδων». Η πράξη θα υλοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) σε σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ. (αναλυτικά)

 


 

Ν. Φίλης: Λάθος το μάθημα των θρησκευτικών να μετατρέπεται σε αφορμή ακατανόητης αντιδικίας και κινδυνολογίας

Είναι λάθος ένα ώριμο αίτημα όπως η αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία, να μετατρέπεται σε αφορμή ακατανόητης αντιδικίας και κινδυνολογίας. (αναλυτικά)


 

237.817 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο οκτάμηνο του 2016

Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης το οκτάμηνο του έτους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση οκταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. (αναλυτικά)


 

Αν. Ξανθός: Το όραμα για ένα νέο ΕΣΥ που θα διευρύνει το δημόσιο χώρο στην Υγεία

Για ένα νέο ΕΣΥ που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του πολίτη, θα αξιοποιεί του πόρους και θα έχει ως στόχο μια νέα ανθρωποκεντρική στρατηγική για την Υγεία, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας στην παρέμβασή του, στο συνέδριο Health World 2016. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου 2016. (αναλυτικά)



Γ. Βασιλειάδης: «Κανένα "άβατο" στη Δημόσια Διοίκηση»

Να μην υπάρχει πουθενά στη δημόσια διοίκηση «άβατο», σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για την πάταξη της διαφθοράς, επιδιώκει η γενική γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, όπως προέκυψε από δηλώσεις τού επικεφαλής της, Γεώργιου Βασιλειάδη, με αφορμή την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. (αναλυτικά)


 

Θάσος: Ξεκίνησε η σχολική χρονιά - Ολοκληρώθηκε και η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκαπίδευσης τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. (αναλυτικά)


 

Άρωμα ρατσισμού και... στη Φιλιππιάδα: Γονείς δε θέλουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο

Μετά το μάθημα ξενοφοβίας από τον Σύλλογο Γονέων σε σχολείο του Ωραιόκαστρο, την σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, ο οποίος αρνείται την παραχώρηση του σχολείου σε παιδιά προσφύγων, ακόμη και κατά τις απογευματινές ώρες. (αναλυτικά)


 

Κατασκευή πεζογέφυρας στα Βριλήσσια με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Μελέτη πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Αναπαύσεως του Δήμου Βριλησσίων για την ασφαλή διάβασή της από τους μαθητές», συνολικού προϋπολογισμού 24.600 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης. (αναλυτικά)

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)