to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 27.07.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 27/7)

Στο επίκεντρο η συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για Εξεταστική που απορρίφθηκε, με έμφαση σε λεκτικές αντιπαραθέσεις και όχι στην ουσία, η επίθεση στη Γαλλία, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η εκκένωση των καταλήψεων στέγασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη από την αστυνομία (που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ) και... κάποια στιγμή και η ομιλία του πρωθυπουργού στο ΚΥΣΚΟΙΠ, στην οποία ανακοίνωσε τους επτά πυλώνες του κυβερνητικού σχεδιασμού για το κοινωνικό κράτος και τα μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ.


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



Διαβάστε αναλυτικά : Οι 7 πυλώνες ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους 

Μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με άμεση μάλιστα εφαρμογή, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ). Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης και τους επτά πυλώνες του κυβερνητικού σχεδιασμού, που αφορούν την υγεία, τη κοινωνική ασφάλιση, τη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την προστασία της εργασίας την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη στεγαστική πολιτική και την παιδεία.



Στην Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο Γ. Αλαφούζος του Σκάι

(Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη είδηση στον Σκάι, όπου ακούστηκαν ΜΟΝΟ οι ρήσεις του ιδοκτήτη... και κριτική από τους δημοσιογράφους στην αδειοδότηση των καναλιών!)

Πολλαπλά λάθη, ανακρίβειες, έωλες κατηγορίες και «ανακαλώ», αλλά και «μπαλιές στην εξέδρα» από τον ιδιοκτήτη του Σκάι κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και κομμάτων.  (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Κυνική παραδοχή Σταμάτη: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια στυγνή μορφή λογοκρισίας

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παραδοχή του Δ. Σταμάτη για τους πραγματικούς λόγους  του κλεισίματος  της ΕΡΤ:

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο βουλευτής της ΝΔ  Δ. Σταμάτης αποκάλυψε, θρασύτατα και προκλητικά, την αλήθεια για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ. Ξέχασαν κιόλας τις δικαιολογίες περί δημοσιονομικών λόγων και αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που είχαν επικαλεστεί το 2013.  Όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης, απευθυνόμενος στην κ. Α. Καββαδία,  «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόκειται για την ξεκάθαρη παραδοχή ότι το  κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας. Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν  την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών,   αυτό είναι το όραμά τους   για την ελευθερία των ΜΜΕ; Αναμένουμε την επίσημη θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Εκτός αν το «μαύρο» του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από την σιωπή του κ. Μητσοτάκη».



Διαρροές αντί απαντήσεων από το Γ. Στουρνάρα

Με αφορμή τις διαρροές από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στη συζήτηση στη Βουλή, κύκλοι προσκείμενοι στον ΑτΚ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Αυγή», εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι δεν βγαίνει ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης, από τη στιγμή μάλιστα που τα θεωρεί ψευδή. (αναλυτικά)


 

Τρ. Αλεξιάδης: Τα έσοδα πάνε καλά, δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης»

«Τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο "κόφτης"» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό». Αναφερόμενος στους 600.000 φορολογούμενους που θα κληθούν εφέτος να καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο, είπε ότι αυτή είναι η πολιτική διαφορά με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους όσοι έχουν και μεγαλύτερη περιουσία. (αναλυτικά)




Γ. Σταθάκης: Ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο

Προχωράει κανονικά ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομίας και ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο, όπως υπογράμμισε στην τοποθέτησή του σε συνέντευξη Τύπου για τις νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ 2014-2020 και για τον απολογισμό των τεσσάρων πρώτων προσκλήσεων, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. (αναλυτική ενημέρωση από τη συνέντευξη Τύπου των αρμόδιων υπουργών)



 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για δωρεάν φάρμακα από 1η Αυγούστου

Η Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 ορίζεται ως η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης. Με τη νέα ρύθμιση, η πρόσβαση των δικαιούχων σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ, γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού. Η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται, επίσης, απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα -καταρχήν- με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ. 1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους. (αναλυτικά)


 

Π. Πολάκης: 870 εκατ. σε προμηθευτές νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του έτους

Ποσό 870 εκατ. ευρώ θα δοθεί έως το τέλος του έτους σε προμηθευτές των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα καπνικά προϊόντα. (αναλυτικά)


 

Π. Σκουρλέτης: Στα σκαριά το νομοσχέδιο για τη στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

«Το νέο πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ορίζεται από τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας και της ενεργειακής αγοράς και θα ωφελεί τη μακροβιότητα των επενδύσεων στον τομέα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στους εκπροσώπους ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα. (αναλυτικά)

 


 

Πληρωμές ενισχύσεων ύψους 77, 6 εκατ. ευρώ στους αγρότες

Από την Τρίτη ξεκίνησαν οι πληρωμές σε 121.000 δικαιούχους ενισχύσεων καθεστώτων της ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ύψους 77.645.416 ευρώ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιουλίου. (αναλυτικά)


 

Δεσμεύσεις του Α. Ξανθού για την επίλυση των προβλημάτων των ατόμων με AIDS

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, είχαν οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ζωής κατά τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας. (αναλυτικά)

 


Α. Νεφελούδης: Τελειώνουμε με τους εργολάβους στο δημόσιο - Έκτακτο βοήθημα σε 1.500 απολυμένους

Από τον Σεπτέμβριο θα λάβει γενικευμένο χαρακτήρα σε όλο το δημόσιο το πρόγραμμα ατομικών συμβάσεων των εργαζόμενων σε εργολαβικές εταιρείες καθαρισμού και security, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συμβάσεις, σημείωσε, μιλώντας στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε το έκτακτο βοήθημα σε 1.500 απολυμένους εργαζόμενους. (αναλυτικά)


 

TτΕ: Αύξηση των καταθέσεων κατά περίπου 1,04 δισ. ευρώ τον Ιούνιο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και επιχειρήσεων διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου στα 122,7 δισ. ευρώ από 121,7 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαΐου. (αναλυτικά)


 

Οι νέοι κανόνες συνταγογράφησης είναι προς όφελος των ασθενών και της οικονομίας, απαντά ο ΕΟΠΥΥ σε δημοσιεύματα

Η εφαρμογή των νέων κανόνων συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων είναι προς όφελος όλων, δηλώνει κατηγορηματικά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή δημοσιεύματα που υποστηρίζουν το αντίθετο, σύμφωνα με τον Οργανισμό. (αναλυτικά)



Ρυθμίζεται με τροπολογία η βαθμολογική εξέλιξη των γυναικών στο στράτευμα

Μια ακόμη κατάκτηση πέτυχε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στον αγώνα για εξίσωση των φύλων, με όρους ισότητας και δικαιοσύνης επιτυγχάνοντας την ικανοποίηση του αιτήματος για αναγνώριση της βαθμολογικής εξέλιξης των γυναικών στο στράτευμα. (αναλυτικά)


 

Στα σχολεία τον Σεπτέμβριο χιλιάδες προσφυγόπουλα

«Το υπουργείο είναι έτοιμο, ώστε από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να εντάξει στα σχολεία χιλιάδες προσφυγόπουλα. Αρχικά θα υπάρξουν πολλά σχολεία στα οποία θα συγκροτηθούν τάξεις υποδοχής των παιδιών και σιγά σιγά, με εκπαιδευτικό προγραμματισμό, θα υπάρξει η δυνατότητα πλήρους ένταξης των παιδιών στα τυπικά σχολεία» δήλωσε ο Νίκος Φίλης. (αναλυτικά)


 

Τέθηκαν οι προτεραιότητες στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/7), η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, που συστάθηκε πρόσφατα με κοινή απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρου Δρίτσα και της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, με σκοπό την κοινή συνεργασία και τον ευρύ συντονισμό με όλους τους φορείς, για τη χάραξη και εφαρμογή κοινού και ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού για την ελληνική κρουαζιέρα. (αναλυτικά)



Προσεχώς νομοθετική ρύθμιση για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει πολλά χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. (αναλυτικά)


 

Σκουριές Χαλκιδικής: Το ΚΑΣ γνωμοδότησε υπέρ της αυτοψίας από μέλη του στις αρχαιότητες

Με οριακή πλειοψηφία (8 υπέρ και 7 κατά) τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδότησαν υπέρ της αυτοψίας στην περιοχή για να γίνουν κατανοητές όχι μόνο η σημασία των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν κατά την «υποδειγματική», όπως χαρακτηρίστηκε, σωστική ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, αλλά και η γενικότερη αρχαιολογική «τοπογραφία», καθώς στη γύρω περιοχή υπάρχουν και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι.  

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εταιρείας και των εργαζομένων, που έκαναν λόγο για αναίτια καθυστέρηση του έργου («δεν είναι ούτε η Ακρόπολη ούτε το Σούνιο ούτε η Αφαία», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος των δυο πλευρών. (αναλυτικά)



Τα γλυπτά του Παρθενώνα, στο επίκεντρο συνάντησης του Αρ. Μπαλτά με εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

«Η φωνή της Ελλάδας στην UNESCO υπάρχει και γίνεται όλο και πιο δυνατή. Η πολιτιστική διπλωματία έχει καταφέρει να έχουμε πολλές φωνές μαζί μας για ζητήματα όπως είναι το θέμα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα» σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού. (αναλυτικά)


 

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός σύμφωνα με τον ΕΟΤ

Επιβεβαιώνεται η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και φέτος, με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει ο ΕΟΤ καθημερινά, εδραιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοδο των τουριστικών αφίξεων αλλά και των εσόδων και το 2016. (αναλυτικά)


 

Χτύπημα στη μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή: Στο υπουργείο επανέρχεται η εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

Η ρύθμιση προωθείται κατ' εφαρμογήν του ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη που ψήφισε η Βουλή τον Ιανουάριο του 2016 και πλέον όλα τα ιδιωτικά σχολεία θα εκδίδουν ισότιμους τίτλους με δημόσια ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. (Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)