to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 04.05.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 4/5)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων το υπουργικό συμβούλιο, η συμφωνία με τους θεσμούς, τα μέτρα και τα αντίμετρα, οι τουρκικές απειλές, η αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Οι πέντε στρατηγικοί στόχοι της κυβέρνησης 

Επισκέψεις σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά «για να λάβει σαφή εικόνα περί των πεπραγμένων αλλά και του σχεδιασμού», προγραμματίζει ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης - Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού επαναλαμβάνοντας ότι «κατορθώσαμε η τεχνική συμφωνία είναι εν τέλει ισορροπημένη και βιώσιμη» και θεμελιώδης στόχος της κυβέρνησης παραμένει «να τελειώσει οριστικά η περίοδος της ταπεινωτικής επιτροπείας». (αναλυτικά)


 

Το Μαξίμου για την «όψιμη σπουδή» Μητσοτάκη για το πλεόνασμα: Ας ψηφίσει τα θετικά μέτρα για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και τι του 2017, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για το tweet του κ. Μητσοτάκη. (αναλυτικά)


 

Έως 5 ή 6 οι τηλεοπτικές άδειες υψηλής ευκρίνειας που χωρά το φάσμα από το 2020

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών κατά τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, Δημήτρης Τσαμάκης, καθηγητής στον Τομέα Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών Ηλεκτροοπτικής και Ηλεκτρονικών Υλικών, δήλωσε ότι, με βάση την παρούσα τεχνολογία, μετά το 2020 όταν και θα παραχωρηθεί μέρος του ψηφιακού φάσματος στην κινητή τηλεφωνία για το 5G, χωράνε 5 με 6 κανάλια υψηλής ευκρίνειας. (αναλυτικά)


 

Ο Π. Πολάκης για τις «φακές και τα μπιφτέκια» του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Νόμιζαν πως θα ήταν αιώνια στο απυρόβλητο ......Και ο ακροδεξιός κουνάει το δαχτυλάκι του και λέει πως θα βάλει εμένα φυλακή..» - Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τον Άδωνι Γεωργιάδη και το ΚΕΕΛΠΝΟ. (αναλυτικά)


 

Απάντηση και... ευχές Κρέτσου στον ΣΚΑΪ για τους ευσεβείς πόθους του

Απάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, για άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού. (αναλυτικά)


 

Κατάλληλη στιγμή για την ανάπτυξη επενδύσεων και συνεργασιών στον ενεργειακό τομέα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απηύθυνε χαιρετισμό στο άνοιγμα των εργασιών του επιχειρηματικού φόρουμ μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ, ο Υπουργός, υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης, στον τομέα της ενέργειας, με τον Υφυπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ματάρ Χαμέντ Αλ Νεγιαντί. (αναλυτικά)


 

Οι τηλεθεατές ψήφισαν Τσίπρα

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των ποσοστών της Nilsen, η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση του Alpha όχι μόνο δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, αλλά οι τηλεθεατές άλλαξαν και κανάλι! (αναλυτικά)


 

Μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης: «Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα επαναλειτουργήσει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα»

Τη διαβεβαίωση ότι, πολύ σύντομα, θα επαναλειτουργήσει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, δίνει ο νέος πρόεδρος του Ιδρύματος Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, το τελευταίο διάστημα. (αναλυτικά)


 

Δύο χρόνια δίκης της Χρυσής Αυγής: απολογισμός από την Πολιτική Αγωγή

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής έκαναν έναν απολογισμό της πολύμηνης διαδικασίας, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. (αναλυτικά)


 

Ήταν σοκ για την Ευρώπη το κλείσιμο της ΕΡΤ, δηλώνει η γ.γ. του INPUT

«Η δημόσια τηλεόραση παίζει κομβικό ρόλο για την δημοκρατία σε όλες τις χώρες. Στόχος μας είναι η δημοκρατία να συνεχίσει να υπάρχει» δήλωσε η Σούζαν Χόφμαν γ.γ. του διεθνούς οργανισμού INPUT που από το 1977 οργανώνει διεθνή συνέδρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου. (αναλυτικά)


 

Σε ένα μήνα λειτουργίας το infogov ξεπέρασε τους 10.000 χρήστες

Μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας, περισσότεροι από 10.000 χρήστες εγκατέστησαν σε smartphones και tablets, την εφαρμογή infogov, μέσω της οποίας ενημερώνονται οι πολίτες για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κυβέρνησης. Στο ίδιο χρονικό διάστημα αναρτήθηκαν 300 κυβερνητικές δράσεις, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. (αναλυτικά)


 

Αντιδράσεις στη Λέσβο για τα Fakenews με τους πρόσφυγες

Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ζητούν ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Περικλής Αντωνίου και ο πρόεδρος Τουριστικών-Ταξιδιωτικών-Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος μετά την επί τούτω διαστρεβλωμένη εικόνα που αντιστοιχήθηκε με τη διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης. (αναλυτικά)


 

59 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Κρήτη

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει τη χρηματοδότηση τριών μεγάλων έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη, συνολικής δημόσιας δαπάνης 59 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

Όχι άλλα ψέματα, κ. Άδ. Γεωργιάδη

"Δεκάρα" δεν έχει πάρει η "Αυγή" από τα σκανδαλώδη "κονδύλια" του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γεωργιάδη, όπως ψευδώς είπατε σε πρόσφατη εκπομπή στην ΕΡΤ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα. (αναλυτικά)


 

Καμία αύξηση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένες ιστοσελίδες, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών τόσο στα Δημόσια όσο και στα Ιδιωτικά Σχολεία. (αναλυτικά)


 

Καμία περικοπή στους συνταξιούχους που ασκούσαν αγροτική δραστηριότητα πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016

Συνάντηση πραγματοποίησαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, ο Θραψανιώτης Μανώλης Βουλευτής Ν. Λασιθίου, Σιμορέλης Χρήστος Βουλευτής Ν. Τρικάλων με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πετρόπουλο Τάσο προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις για το άρθρο 20 του ν. 4387/2016, που αναφέρεται στην απασχόληση συνταξιούχων. (αναλυτικά)


 

Koινή ανακοίνωση σωματείων ΣΕΚΑΠ υπέρ της τροπολογίας

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιστεύοντας στις σημερινές δίκαιες αποφάσεις που δίνουν ζωή και συνεχεία στην εταιρία μας». (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)