to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 30.06.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 30/6)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων ο καύσωνας, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Αλ. Τσίπρας: Τη μάχη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα τη στηρίξουμε και θα την κερδίσουμε

«Άμεσος στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2017, να έχουν τεθεί σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 80 περιοχές της χώρας», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργείο Υγείας, μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. (αναλυτικά)


 

Έμβασμα 1 εκατ. ευρώ από offshore σε λογαριασμό συνεργάτη πρώην πρωθυπουργού

Την κίνηση λογαριασμού που καίει πρώην πρωθυπουργό της χώρας παρουσιάζει η «kontranews». Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον λογαριασμό ανθρώπου από το στενό περιβάλλον του, ο οποίος δέχεται έμβασμα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ από offshore εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες. (αναλυτικά)


 

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για πρόσληψη μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4479/2017 (Α’ 94) (αναλυτικά)


 

Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες που εμπλέκουν τον Σημίτη σε μίζες για το C4I

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έχουν μπει οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την υπογραφή της σύμβασης του c4i. (αναλυτικά)


 

Ν. Βούτσης: Δεν πρέπει να σιωπούμε για την κρατουμένη Ηριάννα

«Για την περίπτωση της κρατουμένης Ηριάννας, όπως και για άλλα ζητήματα, δεν πρέπει να σιωπούμε», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Ν. Τόσκας: Το κάλεσμα για συγκέντρωση αστυνομικών στα Εξάρχεια ήταν προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ

«Τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών». (αναλυτικά)


 

Νέα πνοή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Την έξοδο της ναυπηγοεπισκευής από το μαρασμό, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της «Πλωτής Δεξαμενής Πειραιάς 1», του ΟΛΠ, στο Πέραμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. (αναλυτικά)


 

Ακατανόητοι οι πανηγυρισμοί κάποιων για την απόφαση του ΣΤΕ

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι σχεδόν πανηγυρίζουν για μια απόφαση, η οποία αντί να διευκολύνει τους επιπλέον ελέγχους δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Είναι υπόθεση κάποιων προσώπων ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ή είναι υπόθεση της κοινωνίας;» είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης. (αναλυτικά)


 

#GDtrial: «Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους φωτορεπόρτερ τον Ιούλιο του '14», υπενθύμισε ο Μ. Λώλος

Με την κατάθεση του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριου Λώλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκαν τρεις συνάδελφοί του από χρυσαυγίτες, έξω από το Εφετείο Αθήνας τον Ιούλιο του 2014, οπότε είχαν μεταχθεί στην Εφέτη Ανακρίτρια ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. (αναλυτικά)


 

Αυξητικά κινήθηκαν οι δείκτες απασχόλησης, ωρών εργασίας και αμοιβών το 2016

Αυξητικά κινήθηκαν οι δείκτες απασχόλησης, ωρών εργασίας και αμοιβών στην πλειονότητα των βασικών τομέων της οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. (αναλυτικά)


 

Σε πιλοτική λειτουργία το ΑΝΑΠΤΥΞΗ.gov.gr για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, ο επίσημος διαδικτυακός τόπος ΑΝΑΠΤΥΞΗ.gov.gr (anaptyxi.gov.gr), που παρέχει αναλυτική πληροφόρηση για την πορεία υλοποίησης των έργων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). (αναλυτικά)


 

Περιφέρεια Αττικής: Έμφαση σε έργα υποδομής ασφάλειας και βελτίωσης ζωής των πολιτών

Την ένταξη 55 νέων έργων, αλλαγές τίτλων σε 8 και την απένταξη άλλων 8, με τις ανάλογες τροποποιήσεις των οικονομικών στοιχείων, περιλαμβάνει η 2η τροποποίηση του Προϋπολογισμού Εκτελεστέων Έργων (ΠΕΕ) της Περιφέρεια Αττικής, η οποία παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με τα αποτελεσμάτα εκτέλεσης του προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου 2017. (αναλυτικά)


 

Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή επιδομάτων μαθητείας ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα πιστωθούν όλοι οι ατομικοί λογαριασμοί των δικαιούχων μαθητών/τριών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ύστερα από την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, στις 27.06.2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ. (αναλυτικά)


 

Με επιτυχία οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχώρησης χρήσης αιγιαλών

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών. Ενδεικτικά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης. (αναλυτικά)

 


ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση δυο ακινήτων στο Δήμο Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης από το ΤΑΙΠΕΔ στον δήμο Χαλανδρίου του ακινήτου «ΧΕΥ 9» έκτασης 6.458τμ, στην έξοδο 13 της Αττικής Οδού, όπως επίσης και η μακροχρόνια μίσθωση για 50 έτη του ακινήτου «ΧΕΥ 8» έκτασης 4.196τμ, στην έξοδο 12 της Αττικής Οδού. (αναλυτικά)


 

Δύο νέα σ/ν για την καταπολέμηση της βίας και την ισότητα των φύλων

Η Φωτεινή Κούβελα προαναγγέλλει από τη Θεσσαλονίκη. (αναλυτικά)


 

«Η τροπολογία για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ θεραπεύει χρόνιες δυσλειτουργίες και εγκατάλειψη του θεσμού»

«Η τροπολογία που κατατέθηκε από τον Πάνο Σκουρολιάκο «ευθυγραμμίζεται» με την ιδρυτική φιλοσοφία και τον ρόλο των ΔΗΠΕΘΕ και μελετάται η συνεργασία να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική, με έμπρακτη αναβάθμιση και στήριξη των ΔΗΠΕΘΕ που μπορούν έτσι να συμβάλλουν στην περιφερειακή πολιτιστική πολιτική». (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)