to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 02.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 2/9)

Στο επίκεντρο η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της Ιονίας Οδού και αστυνομικά ρεπορτάζ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

 


Le Monde: Kαμία κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να υποχρεώσει τους καναλάρχες να πληρώσουν

«Ήταν μια υπόσχεση της κυβέρνησης» υπογραμμίζει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας: «Έως τώρα, καμία εκτελεστική εξουσία δεν είχε καταφέρει να υποχρεώσει τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις άδειές τους» (αναλυτικά)


 

Χειροπιαστά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις για τους αυτοκινητόδρομους - Πάνω από 764 εκατ. ευρώ το συνολικό όφελος

«Πετύχαμε την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την συμφωνία δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων λειτουργικής παράδοσης όλων των έργων αυτοκινητοδρόμων της χώρας», αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΜΕΔΙ με αφορμή την εγκαινίαση τμημάτων της Ολυμπίας Οδού. (αναλυτικά)


 

Νέο πλαίσιο αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «επιδιώκει να καθορίσει ένα νέο πλαίσιο ολιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ενώ, ο Γιάννης Τσιρώνης, καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου, στο http://www.opengov.gr/minenv/?p=7778, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την 22η Σεπτεμβρίου 2016 - Η μεγάλη αλλαγή επιχειρείται με τη δημιουργία Παρατηρητήριου Δομημένου Περιβάλλοντος, το οποίο θα λειτουργεί ως εποπτεύων μηχανισμός για τις υπηρεσίες έκδοσης αδειών, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ευθύνη των δήμων, αλλά και των ανύπαρκτων σήμερα μηχανισμών καταγραφής και κατεδάφισης αυθαιρέτων. (αναλυτικά)


 

Μ. Καραμεσίνη: Πώς το επίδομα ανεργίας θα επιδοτεί την εργασία - Μεγάλες τομές στον ΟΑΕΔ

Τον Οκτώβριο, ο ΟΑΕΔ θα είναι έτοιμος να θέσει σε λειτουργία το πιλοτικό πρόγραμμα των 10.000 ωφελούμενων, που θα μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επιδότηση εργασίας για να δουλέψουν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. (αναλυτικά)


 

Ν. Τόσκας: Μέχρι τα τέλη του μήνα η μετακίνηση των αστυνομικών από «επίσημα» πρόσωπα

Από τους 2.500 αστυνομικούς που απασχολούνται στις επίσημες αποστολές, βγάζω έξω την ασφάλεια της Βουλής, οι 700 θα αποσυρθούν για να πάνε εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη αστυνόμευσης. Στη δυτική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, στη ΔΙΑΣ, στην Άμεση Δράση». (αναλυτικά)


 

Σ. Αναγνωστοπούλου: Πρέπει να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, χωρίς αιφνιδιασμό για τους μαθητές

Μέσα από διάλογο, συναίνεση των κομμάτων και χωρίς κανέναν αιφνιδιασμό για τους μαθητές θα προχωρήσουν οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM". (αναλυτικά)


 

Τη Δευτέρα ανοίγει το σύστημα για τις αιτήσεις εγγραφών υποψηφίων σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ

Προθεσμία επτά ημερών θα έχουν όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας, που από φέτος ενισχύονται, προσφέροντας νέες ειδικότητες. (αναλυτικά)


 

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Επανεντάσσονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όσοι οφειλέτες την απώλεσαν, χωρίς δική τους υπαιτιότητα

«Κατά πάγια τακτική, για το σύνολο των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο., σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται απώλεια ρύθμισης, παρά την αποδεδειγμένη πρόθεση του οφειλέτη για τη διατήρησή της και οφειλόμενη σε γεγονός που δεν άπτεται των ευθυνών του, οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε επαναφορά των εν λόγω ρυθμίσεων». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)