to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 24.12.2023

Κοινωνία

Τι απαντάνε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για την 85χρονη που μεταφέρθηκε με κλούβα

Η επιστολή των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Ρόδου σχετικά με το περιστατικό μεταφοράς 85χρονης με επαγγελματική κλούβα από το νοσοκομείο


Απαντάνε για το περιστατικό μεταφοράς 85χρονης με επαγγελματική κλούβα στη Ρόδο οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, εκφράζοντας αρχικά τη λύπη τους για την ταλαιπωρία που υπέστη η ασθενής και η οικογένειά της.

Σε επιστολή που δημοσιεύει η Ροδιακή, το Σωματείο Εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Ρόδου εξηγεί πως «κύρια αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το επείγον περιστατικό» και ότι «τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων».

Μάλιστα, το Σωματείο έχει ήδη ενημερώσει την 2η ΥΠΕ, την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και όλες τις κλινικές ότι «από 16 Οκτωβρίου δεν θα εκτελούνται δευτερογενείς διακομιδές σε βάρος των επειγόντων περιστατικών», συμπληρώνοντας ότι «η διοίκηση του νοσοκομείο δεν κατάφερε να δώσει λύση».

Τη λύση έδωσαν οι ίδιοι οι διασώστες, καθώς, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ρόδου, στην τελευταία συνάντηση με την διοίκηση πρότειναν «την διάθεση δύο διασωστών και ασθενοφόρου μέχρι να υπάρξει λύση από το νοσοκομείο».


«Από Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, η διαχείριση των δευτερογενών διακομιδών θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο και θα εκτελείται από το ΕΚΑΒ, μέχρι την οριστική εξεύρεση λύσεως από την διοίκηση του νοσοκομείου», διαμηνύουν επίσης οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.
Αναλυτικά η επιστολή τους

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Ροδιακή με τίτλο ‘’ Μεταφορά ασθενή στην οικία της με επαγγελματική κλούβα’’, το Σωματείο Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ρόδου εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστη η ασθενής συμπολίτισσά μας και η οικογένειά της.

Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι κύρια αρμοδιότητά του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το επείγον περιστατικό.

Τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων.

Ως σωματείο, ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου έχουμε ενημερώσει την 2 ΥΠΕ, την διοίκηση του ΓΝ Ρόδου και όλες τις κλινικές, ότι από 16 Οκτωβρίου δεν θα εκτελούνται δευτερογενείς διακομιδές σε βάρος των επείγοντων περιστατικών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατάφερε να δώσει λύση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο, στην τελευταία από τις συναντήσεις μας, προτείναμε την διάθεση δύο διασωστών και ασθενοφόρου μέχρι να υπάρξει λύση από το νοσοκομείο.

Με χθεσινή απόφαση του προέδρου κ. Τσακαλιού Κυριάκου και με τη συγκατάθεση όλων των εργαζόμενων, ασθενοφόρο, σήμερα Σάββατο, εκτελεί όλα τα εξιτήρια λόγω των Χριστουγέννων.

Από Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, η διαχείριση των δευτερογενών διακομιδών θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο και θα εκτελείται από το ΕΚΑΒ, μέχρι την οριστική εξεύρεση λύσεως από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος

Κυριάκος Τσακαλιός

Γραμματέας

Παναγιώτης Σπανός

tags: EKAB

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)