to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 15.11.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θυμήθηκε τον Τσιόδρα ο Μητσοτάκης - Τον έκανε «κομπάρσο» σε σποτ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την επικοινωνιακή πολιτική - Έβγαλε σποτ για τη γρίπη και επιστράτευσε τον Σωτήρη Τσιόδρα


Mετά την αποτυχία που σημείωσε η κυβέρνηση στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας, φτάνοντας να έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 34.000 συνάνθρωποι μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την επικοινωνιακή πολιτική, αντί της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των καίριων προβλημάτων στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός που καθημερινά επιχειρεί να αντιστρέψει την δυστοπική πραγματικότητα παρουσιάζοντας τις ημέρες διακύβερνησης της χώρας από τον ίδιο ως θεογονία στον τόπο, δεν έχασε την ευκαιρία για νέα επικοινωνιακή κίνηση, επιλέγοντας μάλιστα ως συμπαρουσιαστή του στο βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα για να προτρέψει τον πληθυσμό να εμβολιαστεί κατά της γρίπης, τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Παρότι δεν είμαι άνω των 60 αλλά επειδή έχω στο περιβάλλον μου συγγενή υψηλού κινδύνου, η σύσταση των γιατρών, επειδή συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, είναι να κάνω το εμβόλιο της γρίπης. Σας συνιστώ εάν είστε άνω των 60 να το κάνετε οπωσδήποτε. Ετοιμαζόμαστε προφανώς για τον χειμώνα και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι», αναφέρει ο πρωθυπουργός στο σποτ.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Σωτήρη Τσιόδρα του λέει: «Γιατρέ τι λες και συ;», με εκείνον να απαντάει: «Βεβαίως άτομα αυξημένου κινδύνου, άτομα που στο περιβάλλον τους έχουν άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο ήδη άρχισε η εποχή της γρίπης στην πατρίδα μας, να εμβολιαστούν και για τη γρίπη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συνολικά 25 δευτερόλεπτα στο σποτ,  ενώ άφησε τον Σωτήρη Τσιόδρα σε ρόλο κομπάρσου να παίρνει τον λόγο για κάτι λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων που έπαιξε σημαίνον ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό τις περιόδους όπου ο κορωνοϊός βρισκόταν σε έξαρση στη χώρα μας, είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ πρόσφατα, άφησε αιχμές για την επικοινωνιακή διαχείριση και την επίβλεψη που είχε στο θέμα της πανδημίας η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στις 15 Οκτωβρίου στην ημερίδα ΙΑΣΩ Γενική Κλινική με θέμα «Επιδημίες – Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα», ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για «παταγώδη αποτυχία» στην επικοινωνία κινδύνου για τη νόσο του κορωνοϊού.

«Δεν ξέρω αν αποτύχαμε γιατί έφυγα εγώ από το προσκήνιο ή γιατί βγήκαν όλοι οι άλλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων, επισημαίνοντας: «Η επικοινωνία κινδύνου χρειάζεται ειδικούς, ομάδα, συνεργασία, να ανιχνεύεις τι πιστεύει το κοινό σου (public perception). Κάτι που αποτύχαμε. Παταγωδώς. Αποτύχαμε γιατί σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμπιστευόμασταν την ιδεοληψία μας. Το κύριο οικοδόμημα της επικοινωνίας κινδύνου χτίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη απέναντι στο γιατρό, στον επιστήμονα, στον ειδικό οποίος θα αναλύσει την επικοινωνία κινδύνου. Ζήσαμε άπειρες ψευδείς ειδήσεις και ακόμα ζούμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)