to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 19.04.2017

Κοινωνία

«Θρίλερ» στο Αιγαίο: Τούρκος δικηγόρος παραδόθηκε στις ελληνικές λιμενικές αρχές

Σε βραχονησίδα κοντά στην Σύμη εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα το πρωί 27χρονος Τούρκος που δηλώνει ότι είναι δικηγόρος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ελληνικών αρχών ο άνδρας σχετίζεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία. Ενδιαφέρον για τον νεαρό έχουν δείξει αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αλλά και στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.


Πέτρος Καραϊσκάκης - Στο Κόκκινο

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων της Ελληνικής Ακτοφυλακής ο 27χρονος κατέπλευσε στην βραχονησίδα Νίμος κοντά στην Σύμη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, μισθώνοντας σκάφος διακινητών. Κατόπιν ο ίδιος κάλεσε τον διεθνή αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και σκάφος του λιμενικού έσπευσε στον σημείο, όπου και τον συνέλαβε.


Ο 27χρονος δήλωσε στις ελληνικές αρχές ότι είναι δικηγόρος, επιδεικνύοντας την επαγγελματική του ταυτότητα και το διαβατήριό του. Αξιωματούχοι της ασφάλειας εκτιμούν ότι ο Τούρκος είτε έχει σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου είτε διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και λόγω της επικράτησης του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα επέσπευσε τη φυγή του από τη γειτονική χώρα.

Για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον στελέχη του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι μέσω διπλωματικών  διαύλων επιχειρούν να διασταυρώσουν την ταυτότητα του 27χρονου.
Ο νεαρός Τούρκος δεν έχει απαντήσει για τους λόγους που τον οδήγησαν στην χώρα μας, ενώ δεν έχει υποβάλλει κανένα αίτημα πολιτικού ασύλου, σύμφωνα πάντα με τις ελληνικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι είναι ξεκάθαρα παράνομη η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να αποδεχθεί ως έγκυρα τα περίπου δυόμιση εκατομμύρια ψηφοδέλτια (του δημοψηφίσματος), που δεν είχαν την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)