to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 26.06.2019

Πολιτική

«Θολώνει τα νερά» ο Κυρανάκης μετά το άδειασμα Ζούλα και την κατακραυγή για τη ρατσιστική του δήλωση (βίντεο)

Σε παιχνίδι με τις λέξεις επιδόθηκε ο κ. Κυρανάκης για να καλύψει το άδειασμα του Κων. Ζούλα για τη ρατσιστική του δήλωση...


Όταν ρωτήθηκε ο κ. Κυρανάκης στην ΕΡΤ1 για την ρατσιστική δήλωση του ότι τα επιδόματα που τάζει η Ν.Δ. αν γίνει κυβέρνηση θα αφορούν μόνο Ελληνόπουλα χρησιμοποίησε ένα λεκτικό τέχνασμα που όμως εξυπηρετεί την επικοινωνιακή εξαπάτηση.

Πιάστηκε από τη φράση «πολιτική ενθάρρυνσης της ελληνικής οικογένειας και αντιμετώπιση του δημογραφιικού προβλήματος» που είπε ο Κων. Ζούλας αναφορικά με το επίδομα που υπόσχεται η Ν.Δ. των 2.000 στους πολίτες για να αιτιολογήσει την δήλωσή του για τα "επιδόματα μόνο για Ελληνόπουλα".

"Η Ν.Δ. θα δίνει 2000 για τη γέννηση κάθε παιδιού στην Ελλάδα" είπε επί λεξει ο κ. Ζούλας διευκρινίζοντας ότι «το επίδομα των 2.000 ευρω θα δίνεται σε κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα μας από πολίτες που μένουν μονίμως στην Ελλάδα» ήταν η δήλωση του κ. Ζούλα και το άδειασμα στον κ. Κυρανάκη.

Ο κ. Κυρανάκης όμως ισχυρίστηκε ότι ο κ. Ζούλας "στη συνέχεια" είπε ότι αυτό "είναι μέτρο στήριξης της ελληνικής οικογένειας". Στην πραγματικότητα αυτή η έκφραση είχε προηγηθεί και δεν σχετιζόταν με το ποιοι θα παίρνουν το επίδομα, αλλά αφορούσε το πλαίσιο που εντάσσει το μέτρο αυτό η Ν.Δ. Όχι όμως τα κριτήρια… για τα οποία ο κ. Ζούλας ότι αφορούν όλους τους "πολίτες που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα".

Είναι συχνή η τακτική της Ν.Δ. να λένε κάτι και όταν αυτό γεννά αντιδράσεις είτε να κατηγορούν τους πολιτικούς αντιπάλους για fake news, είτε άτακτα να σπεύδουν να το μαζέψουν οι επικοινωνιολόγοι τους. Το πρόβλημα είναι ότι η Ν.Δ. πραγματικά διατρέχεται και από ανθρώπους με απόψεις σαν του κ. Κυρανάκη και αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό. Άραγε δεν συνειδητοποιεί ότι ανοίγοντας προς τα ακροδεξιά χάνει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό που συχνά επαίρεται ότι έχει ως κόμμα.

Ιδού και το βίντεο της δήλωσης του Διευθυντή του γραφείου τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Ζούλα.

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)