to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 13.02.2024

Πολιτική

«Θολή η πρόταση Μητσοτάκη»: Επιστρέφουν για να ενημερώσουν τα μπλόκα οι αγρότες μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

«Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα για να ενημερώσουμε» το μήνυμα των αγροτών μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη


Στα μπλόκα δίνουν ραντεβού οι αγρότες προκειμένου να ενημερωθούν από τους αντιπροσώπους τους για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για να διατυπώσουν την απάντησή τους στα δύο μέτρα που τους πρότεινε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας όλα τα άλλα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

«Φτάσαμε στο υπέρτατο σημείο. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε» ανέφερε άλλος εκπρόσωπος αργοτών, σημειώνοντας ότι ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο θέρμανσης και την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ανακοίνωσε ότι θα δοθούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος Μαρτίου και τα υπόλοιπα 42 εκατομμύρια εν ευθέτω χρόνω, πρόταση που με την πρώτη ανάγνωση χαρακτηρίζεται προβληματική καθώς οι αγρότες που έχουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας θα ήθελαν να τους χορηγηθεί όλο το ποσό.

Όσον αφορά στο αγροτικό ρεύμα οι αγρότες στα μπλόκα περιμένουν τους αντιπροσώπους τους για περαιτέρω συζήτηση καθώς όπως λένε η πρόταση της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά θολή και περίπλοκη ενώ κάνει και διαχωρισμό των αγροτών ανάλογα με το εάν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή όχι.

Να σημειωθεί ότι το μπλόκο του Πλατύκαμπου στη Λάρισα θα συνεδριάσει στις 5 το απόγευμα ενώ συσκέψεις θα γίνουν σχεδόν σε όλα τα μπλόκα των αγροτών προκειμένου να τοποθετηθούν επί των κυβερνητικών μέτρων και να καθορίσουν τη στάση τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)