to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:57 | 09.04.2014

Πολιτική

Θοδωρής Δρίτσας: Όχι σε ιδιωτικό λιμάνι, όχι σε ιδιωτική πόλη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη του «Λιμανιού της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας» συμμετείχε στην ογκώδη και ξεχωριστή για τα μεγέθη του Πειραιά συγκέντρωση, που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και άλλοι 35 φορείς της πόλης ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ.


Ο Θοδωρής Δρίτσας συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πορεία και ακολούθως στη συνάντηση, που έγινε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη και άλλα στελέχη της Διοίκησης του Οργανισμού.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

 «Ο Πειραιάς δεν θα παραδώσει το λιμάνι του σε κερδοσκόπους. Η σημερινή τεράστια σε όγκο και παλμό συγκέντρωση το εγγυάται. Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν καμία νομιμοποίηση. Δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα. Να γνωρίζουν όλοι ότι η μεγάλη ανατροπή και στην Αυτοδιοίκηση και στην κυβέρνηση είναι πολύ κοντά. Τα αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά κερδοσκοπικά σχέδια θα ακυρωθούν και με την δημοκρατική θέληση του πειραϊκού λαού.

Προσοχή, όμως. Το λιμάνι δεν κινδυνεύει μόνο από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και από την απερχόμενη δημοτική αρχή που δεν το υπερασπίζεται. Ήδη, από προχτές νέοι «σωτήρες», εκπρόσωποι επιθετικών επιχειρηματικών συμφερόντων, απειλούν να οικειοποιηθούν και την πόλη και το λιμάνι. Το ερυθρόλευκο πρόσχημα, βέβαια, δεν παραπλανά καμία Πειραιώτισσα και κανέναν Πειραιώτη, που δεν θα δεχτούν ούτε το ιδιωτικό λιμάνι, ούτε πολύ περισσότερο ιδιωτική πόλη».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)