to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:21 | 31.01.2022

Πολιτική

Θλιβερός Μητσοτάκης, επικροτεί από το βήμα της Βουλής τις διώξεις δημοσιογράφων

«Ο Μητσοτάκης είπε «υπόκοσμο» τον Κ. Βαξεβάνη και τη Γ. Παπαδάκου, στηρίζοντας τις διώξεις τους, την ώρα που σιωπά και ταυτίζεται με την σαπίλα του σκανδάλου Φουρθιώτη!» - «Ο Μητσοτάκης δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα, και χωρίς ντροπή «"καταδικάζει" μόνος του τους δύο δημοσιογράφους», τονίζουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημ. Παπαδημούλης και Κ. Αρβανίτης για τις πρωτοφανείς αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη χθες στη Βουλή


(φωτ.: Τ. Μπόλαρη/Eurokinissi)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάστηκε χθες, Κυριακή, στη Βουλή, περιχαρής για τη δίωξη των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, λέγοντας από το βήμα της Βουλής πως δεν είναι δημοσιογραφία αλλά «συμμορία» και φτιάχνοντας μια δική του λέξη αφήνοντας ενεούς τους πάντες.

«Δεν πρόκειται για Ελευθεροτυπία αλλά για ελευθεροδολοφονία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδεικνύοντας ότι πέρασε την πιο δύσκολη ημέρα στη Βουλή από τότε που ορκίστηκε η κυβέρνησή του, όπως σημειώνει η Αυγή. Και όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας εξαιτίας των επιλογών του έχει γίνει περίγελος της Ευρώπης με τη δίωξη των δημοσιογράφων, με όλες τις διεθνείς ενώσεις να καταδικάζουν τις διώξεις.

Παράλληλα,. θλιβερός και φοβισμένος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μη έχοντας απαντήσεις για τις αγαστές σχέσεις συνεργασίας της κυβέρνησής του με τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη, έπαιξε θέατρο με ένα στημένο ελαφρύ σαρδάμ, σε ένα αποτυχημένο, μαθητικού τύπου σκετς,προσπαθώντας να αποσυνδεθεί από τον τηλεπαρουσιαστή - που εκθέτει διαρκώς την κυβέρνησή του βγάζοντας συνομιλίες με κορυφαία στελέχη της και τη μισή ΝΔ, ακόμα και με τη Μαρέβα Μητσοτάκη -  προσπαθώντας να πείσει ότι δεν ξέρει  καλά - καλά  ούτε το όνομα του υπόδικου που έχει αγαστή συνεργασία με τους υπουργούς και άμεσους συνεργάτες του στο Μαξίμου.

Δεν κρατά ούτε τα προσχήματα ο Μητσοτάκης - Οι παρεμβάσεις Αρβανίτη και Παπαδημούλη

Σχολιάζοντας τις αναφορές Μητσοτάκη στις διώξεις των δημοσιογράφων, αλλά και τη ...θεατρική παράσταση Μητσοτάκη, ο Δημ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επισημαίνει πως «ο Μητσοτάκης είπε "υπόκοσμο" τον Κ. Βαξεβάνη και τη Γ. Παπαδάκου,, στηρίζοντας τις διώξεις τους, την ώρα που σιωπά και ταυτίζεται με την σαπίλα του σκανδάλου Φουρθιώτη!», ενώ χαρακτήρισε δήθεν «σκευωρία» το σκάνδαλο Novartis.

«Αντί να ζητήσει αποζημίωση και να βάλει πρόστιμο, όπως οι ΗΠΑ, κουκούλωμα!», καταλήγει χαρακτηριστικά στο σχόλιό του ο Δημ. Παπαδημούλης

«"Συμμορία", λοιπόν η Δημοσιογραφία!», σημειώνει στο δικό του σχόλιο ο Κ. Αρβανίτης, επισημαίνοντας πως ο Κυρ. Μητσοτάκης «δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα, και χωρίς ντροπή «καταδικάζει» μόνος του τους δύο δημοσιογράφους!»

«Τέτοιος σεβασμός στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Υποκριτής και Επικίνδυνος!», τονίζει, κλείνοντας την αναφορά του, ο Κ. Αρβανίτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)