to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 19.11.2020

Κοινωνία

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, νοσηλεύεται σε ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού»

Με κορωνοϊό νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε ΜΑΦ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός - «Δεν υπάρχει λόγος να μπει σε καραντίνα ο Μητσοτάκης» λέει ο Στ. Πέτσας, αν και ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Ιερώνυμο δύο μέρες πριν ο τελευταίος βγει θετικός


Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο 82χρονος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος διακομίστηκε σήμερα στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα κορονοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Ο Ιερώνυμος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

«Με πίστη στο Θεό, θα νικήσουμε» ήταν το πρώτο μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των iεραρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή, ο Ιερώνυμος νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα.

Ο αρχιεπίσκοπος διαγνώσθηκε θετικός σε προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο., στον οποίο ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Ευχές για καλή ανάρρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Στο ευχετήριο μήνυμα για καλή ανάρρωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζεται: Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.

«Δεν υπάρχει λόγος να μπει σε καραντίνα ο Μητσοτάκης» λέει ο Στ. Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εισήγηση των ειδικών είναι να μην μπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προληπτική καραντίνα μετά το κρούσμα στον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο είχε συναντηθεί προ δύο ημερών

Η μεταφορά του Αρχιεπισκόπου στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα αλλά σε ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους, προκάλεσε συναγερμό στο Μαξίμου, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί μαζί του δυο ημέρες πριν βρεθεί θετικός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι πριν τη συνάντηση πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου είχαν υποβληθεί και οι δυο σε τεστ που είχαν βγει αρνητικά.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και πάλι τεστ που βγήκε αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ ο έλεγχος με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)