to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 13.10.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

To Thessaloniki Pride για τα γεγονότα στο θέατρο Χυτήριο

Ανακοίνωση για την παρεμπόδιση από παραθρησκευτικές και φασιστικές οργανώσεις της διεξαγωγής της παράστασης Corpus Christi και της προσέλευσης των θεατών στο θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου εξέδωσε η ομάδα του Thessaloniki Pride.


Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ υπερηφάνιας αναφέρουν πως "μας προκάλεσαν αποτροπιασμό μεγαλύτερο από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Κάποιες σκοταδιστικές μειοψηφίες που θέλουν αυταρχικά να μας καθορίσουν όλο και πιο περιοριστικά το εύρος της ελευθερίας μας, προσπαθούν να διασπείρουν κλίμα τρόμου, για να πιστέψει ο κόσμος ότι αυτοί είναι οι κυρίαρχοι στο δημόσιο χώρο και να μην αντιδράσει. Στις μειοψηφίες αυτές οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών αντιτάσσουμε τη δικά μας συλλογική φωνή, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία".
 
"Ο σκοπός είναι πολλαπλός", όπως αναφέρουν: "Να αποδείξουμε ότι είμαστε πολύ περισσότεροι και οργανωμένοι με δυνατή φωνή, ώστε να μη φοβάται και απογοητεύεται η κοινωνία από την επίδειξη ισχύος των σκοταδιστών. Να υπενθυμίσουμε ότι η άσκηση των δικαιωμάτων του καθενός δεν υπόκειται στην έγκριση της πλειοψηφίας, πόσο μάλλον μιας αυθαίρετης μειοψηφίας, Να απαιτήσουμε το δικαίωμα στην ασφάλεια που θα εγγυάται το συντεταγμένο κράτος ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική συγκυρία και ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας".
 
"Η δράση των υπερσυντηρητικών και η κρατική ανοχή σ’ αυτήν φτάνει μόνο ως εκεί που ως κοινωνία το επιτρέπουμε ή το ανεχόμαστε. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει κανένας και καμία να αποποιηθεί της προσωπικής ευθύνης. Πρέπει να αντιδράσει, γιατί έχει τους υπόλοιπους μαζί και όχι να σιωπήσει περιμένοντας να αντιδράσουν οι άλλοι" τονίζουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)