to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 17.02.2022

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Παράθυρο σχολείου έφυγε από τη θέση του - Έσπασε το τζάμι την ώρα του μαθήματος

«Τα κουφώματα είναι από το 1893 και σάπια» τονίζει η διευθύντρια του σχολείου


Τύχη «βουνό» είχαν μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, καθώς όταν η δασκάλα της Ε’ Δημοτικού ζήτησε από μαθητή να ανοίξει το παράθυρο της τάξης, αυτό έπεσε με αποτέλεσμα το τζάμι να σπάσει και να γίνει κομμάτια.

Ο παρ' ολίγον τραυματισμός μαθητή έρχεται μετά από πλήθος άλλων περιστατικών τα οποία αναδεικνύουν την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά από τα σχολικά κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι σε νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα, ή όταν έπεσαν πάλι σοβάδες σε σχολείο της Νέας Ιωνίας ή όταν κατέρρευσε η οροφή τάξης σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης

Αναφορικά με το σημερινό περιστατικό, το σχολείο στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Εγνατίας στο οποίο οι μαθητές μεταφέρθηκαν το 2019, όταν έπρεπε να φύγουν από το κτήριο επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου (ιδιοκτησίας του ΑΠΘ) λόγω προβλήματος στατικότητας του κτηρίου.

«Τα κουφώματα είναι από το 1893 και σάπια. Όπως άνοιξε το παιδί το παράθυρο, έπεσε το κούφωμα κι έσπασε το τζάμι. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε το παιδί και δεν είχαμε χειρότερα», λέει στο thestival.gr η διευθύντρια του σχολείου κ. Χρύσα Γεράνη. Εξηγεί ότι επειδή το κτήριο έγκειται στην Εφορία Αρχαιοτήτων, παρότι η ίδια έχει στείλει σχετικό έγγραφο για συντήρηση των κουφωμάτων, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει διότι πρέπει να βρεθούν ξύλα ίδια ποιότητας. «Είμαστε στοιβαγμένοι εδώ από το 2019 και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στα κουφώματα και στα παντζούρια», συμπληρώνει η ίδια.

«Τα κουφώματα είναι από το 1893 και σάπια. Όπως άνοιξε το παιδί το παράθυρο, έπεσε το κούφωμα κι έσπασε το τζάμι. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε το παιδί και δεν είχαμε χειρότερα», λέει στο thestival.gr η διευθύντρια του σχολείου Χρύσα Γεράνη.

Η ίδια, εξηγεί ότι επειδή το κτίριο εποπτεύεται από την Εφορία Αρχαιοτήτων, παρότι η ίδια έχει στείλει σχετικό έγγραφο για συντήρηση των κουφωμάτων, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει διότι πρέπει να βρεθούν ξύλα ίδια ποιότητας. «Είμαστε στοιβαγμένοι εδώ από το 2019 και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στα κουφώματα και στα παντζούρια», συμπληρώνει η ίδια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)