to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θεσσαλονίκη: Παιδότοπος "ΤΑΑL\ΕΛΑ"- Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα μιλούν την γλώσσα του παιχνιδιού

Υπό τους ήχους παραδοσιακών ελληνικών, συριακών και περσικών τραγουδιών μικρά ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα έπαιξαν με την ψυχή τους συμμετέχοντας σε παιχνίδια και δράσεις που διοργάνωσαν από κοινού το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης μαζί με τους Παιδαγωγούς της Αλληλεγγύης στο "πάρκο των εποχών" στην Ν. παραλία , μια δράση που θα συνεχιστεί κάθε Τετάρτη, μέχρι το τέλος του Ιουλίου.


Τα μικρά παιδιά βρήκαν έτσι μια ευκαιρία να γνωρίσουν και την πόλη και να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν την κοινή γλώσσα κάθε ανθρώπου, το παιχνίδι και τις τέχνες. 

“Το σκεπτικό είναι ότι αντί να πηγαίνουμε εμείς στα camp, να έρχονται τα παιδιά σε έναν χώρο ώστε να παίζουν όλα μαζί για να γνωριστούν μεταξύ τους και να αρχίσουν να μαθαίνουν την πόλη, να περπατούν, να ενταχθούν στην πόλη, να μην είναι αποκλεισμένα. Στην σημερινή δράση ήρθαν παιδιά και από τις οικογένειες που φιλοξενούνται στην πόλη αλλά και από το λιμάνι.  Παίζουμε μουσικοκινητικά παιχνίδια, εικαστικά, τραγούδια παραδοσιακά δικά μας και δικά τους, τα παιχνίδια που παίζαμε εμείς μικρά, θέλουμε τα παιδιά να διασκεδάζουν όλα μαζί” λέει η Αμαλία Βράντση από τους Παιδαγωγούς Αλληλεγγύης ενώ η Μαρία Τοπαλίδου από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης τόνισε πως στόχος της δράσης αυτής είναι οι πρόσφυγες να ενταχθούν στον ιστό της πόλης και για αυτό θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε ό,τι συμβαίνει.

Μία από τις δράσεις που αποφάσισε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, εκτός από την συναυλία που έγινε πριν δύο εβδομάδες στο λιμάνι, είναι όλες τις Τετάρτες του Ιουλίου στο πάρκο των εποχών στην παραλία,  τα προσφυγόπουλα με τα ελληνόπουλα να μπορούν να παίξουν μαζί, να ζήσουν μαζί. 

Η επόμενη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στο θέατρο σκιών, στη συνέχεια σε διάφορα παιχνίδια και η τελευταία Τετάρτη του μήνα στο νερό, με μπουγελώματα κ.α

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)