to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 23.11.2016

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στην τράπεζα Πειραιώς ενάντια στους πλειστηριασμούς

Διαμαρτυρία στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης τα μέλη Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς με αφορμή την τέταρτη κατά σειρά φορά που το σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας του Μιχάλη Π. στην Βασ. Όλγας βγαίνει σε πλειστηριασμό.


Πρόκειται για την περίπτωση ανθρώπου με 85% αναπηρία για την οποία πριν από δύο μήνες συλλογικότητες είχαν διαμαρτυρηθεί στα δικαστήρια προκειμένου να εμποδίσουν την εκδίκαση της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια εκείνης της διαμαρτυρίας προκλήθηκε  ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών ενώ παράλληλα η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός διαδηλωτή. 

Σε νέα επιστολή του ο Μιχάλης Π. αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Μετά το δρόμο που άνοιξαν οι κινητοποιήσεις του κόσμου, τόσο τον Ιούλιο, όσο και στις 28 Σεπτέμβρη και με ακόμα ένα έμφραγμα λόγω της πίεσης του πλειστηριασμού, που ευτυχώς με άφησε ζωντανό, ζήσαμε στιγμές πρωτόγνωρης κοινωνικής συμπαράστασης, και παρά τις όποιες υποσχέσεις και εξαγγελίες για την προστασία της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και παρά τις διαβεβαιώσεις των συμβολαιογράφων όσο και της κυβέρνησης, βγαίνει για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά το σπίτι μου σε πλειστηριασμό».

«Προσπαθώ να κρατηθώ και να συνεχίζω να αγωνίζομαι για να μπορέσω να επιβιώσω. Το χρωστάω στα παιδιά μου. Παρά τα όσα προβλήματα έχω να αντιμετωπίσω καθημερινά, αντιμετώπισα 4 δικαστήρια και 2 πλειστηριασμούς με ένα έμφραγμα, σε λιγότερο από 2 μήνες» συνεχίζει ενώ παράλληλα τονίζει «Λόγω των νομοθετικών κενών, δεν μπορώ να βρω λύση σε κανένα από τα προβλήματά μου και έτσι συνεχίζω να είμαι χωρίς εισόδημα, ανασφάλιστος, χωρίς παροχές, χωρίς είσπραξη των δεδουλευμένων μου και με το σπίτι μου για τέταρτη φορά το 2016, σε πλειστηριασμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)