to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 14.09.2023

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν τρία άτομα για υπόθεση οπαδικής βίας

Αθώοι για πράξεις που συνδέονται με τον Αθλητικό Νόμο κρίθηκαν τρεις οπαδοί που συνελήφθησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν σε ελέγχους είχαν βρεθεί στην κατοχή τους έξι ναυτικοί πυρσοί και μία σιδερένια δοκός.


Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι παραπέμφθηκαν για υπόθεση με οπαδικά χαρακτηριστικά, στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπως αναφέρει το news247.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 26χρονο κι έναν 27χρονο οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας, ενώ κατά περίπτωση εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Επιπλέον, το δικαστήριο αθώωσε τους δύο που κατείχαν πυρσούς αλλά καταδίκασε τον 26χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας σιδερολοστός. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με τριετή αναστολή ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, και οι τρεις στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για σχετικά αδικήματα οπαδικής βίας.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι επιχείρησαν να δημιουργήσουν επεισόδια ως αντίποινα για επίθεση σε γραφεία συνδέσμου που προηγήθηκε.

Εντοπίστηκαν στις αρχές Αυγούστου, στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση και αποτροπή έκνομων ενεργειών, οι οποίες σχετίζονται με επικείμενες αθλητικές εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας τους συνέλαβαν όταν στα οχήματα στα οποία επέβαιναν βρέθηκαν τουλάχιστον ένας σιδερολοστός, δύο πυρσοί και κουκούλες full face.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι αυτό το περιστατικό δεν εντασσόταν στο πλαίσιο αθλητικής εκδήλωσης και για αυτό το λόγο τους απήλλαξε από την κατηγορία που αφορά την οπαδική βία.

Πηγή: News247

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)