to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:32 | 27.09.2023

Πολιτική

Θεσσαλία: Μοίρασαν από 6.600 ευρώ και σε κατοίκους περιοχών που δεν πλημμύρισαν

Με ποια κριτήρια αναρωτιέται ο Τ. Τέλλογλου- Η κυβέρνηση αντιγράφει, εν όψει εκλογών, την κυβέρνηση ΝΔ του 2007 που μοίραζε χρήματα με τη σέσουλα σε τσάντες


Η κυβέρνηση μοίρασε περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ όχι μόνο στους πλημμυροπαθείς αλλά αδιακρίτως ακόμα και σε κατοίκους της Θεσσαλίας που το νερό δεν «πέρασε» από τα σπίτια τους και δεν προκάλεσε καταστροφές στα χωριά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Χάλκης στο δήμο Κιλελέρ, οι κάτοικοι είδαν έκπληκτοι να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους από 6.600 ευρώ στον καθένα ενώ η περιοχή δεν είχε πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα onlarissa.

Η επιλογή της κυβέρνησης να μοιραστεί άπλετο χρήμα ακόμα και στους κατοίκους περιοχών της Θεσσαλίας που δεν πλημμύρισαν ήταν απολύτως συνειδητή.

Το παραδέχθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, όταν με δηλώσεις του στις 15 Σεπτεμβρίου από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα ανέφερε χαρακτηριστικά: «περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν αυτόματα, χωρίς να έχει προηγηθεί αυτοψία ή δήλωση στην πλατφόρμα. Αυτοψίες θα ακολουθήσουν».

Εν ολίγοις ο αρμόδιος υφυπουργός παραδέχθηκε ότι έδωσαν σε όλους από 6.600, πλημμυροπαθείς και μη πλημμυροπαθείς με το σκεπτικό ότι όταν γίνουν αυτοψίες θα υπάρξει επανεξέταση.

Για το θέμα έκανε ένα σκωπτικό σχόλιο στο TwitterX ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου αναφέροντας:

«Με ποια κριτήρια διανέμονται τα χρήματα της αρωγής στα χωριά της Θεσσαλίας: Κατά δήλωση; Μετά από αυτοψία;Υπάρχουν οικισμοί που δεν πέρασε από μέσα στο νερό και δόθηκαν οι 6600;».

Κυβέρνηση ΝΔ 2023, όπως κυβέρνηση ΝΔ 2007

Η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζει την τακτική της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007. Όπως παραδέχθηκε μετά από χρόνια κυνικά ο Πέτρος Δούκας, σήμερα δήμαρχος Σπάρτης, η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές το 2007 γιατί μοίραζε λεφτά με τη σέσουλα.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας και συνεχίζει ««Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)