to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 18.03.2015

πηγή: antenna

Πολιτική

Θεοδωράκης: Ανεγκέφαλοι όσοι θέλουν να τινάξουν τη σχέση με τη Γερμανία στον αέρα

Σε συνέντευξή του στους Financial Times χαρακτήρισε καταστροφικό για τη χώρα το ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους.


Στην οικονομική εφημερίδα Financial Times και την δημοσιογράφο Kerin Hope μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η δημοσιογράφος αναφέρει στο δημοσίευμα ότι ο στόχος του Ποταμιού είναι να κάνει την Ελλάδα «μια κανονική και μοντέρνα χώρα της Ευρώπης», ενώ αναφέρεται εκτενώς στις τεταμένες σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας και τον εμπρηστικό ρόλο του Πάνου Καμμένου.

Ο επικεφαλής του κινήματος αναφερόμενος στις σχέσεις αυτές λέει: «Εκατομμύρια Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές κάθε χρόνο και έτσι οι λαοί των χωρών έχουν ισχυρούς δεσμούς. Υπάρχουν όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι που θέλουν να τινάξουν αυτή τη σχέση στον αέρα» και συνεχίζοντας λέγοντας «Είναι καταστροφικό για τη χώρα το ότι νέα κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας».

Κάνοντας μια αποτίμηση των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης επισημαίνει ότι «Η κυβέρνηση τρέχει προς τα πίσω τις πρώτες 50 μέρες της διακυβέρνησης της. Τσακώνονται με φανταστικούς εχθρούς και ασχολούνται με ζητήματα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία την κρίσιμη αυτή περίοδο». Ερωτώμενος για το θέμα του κατοχικού δανείου τονίζει ότι «Είναι αλήθεια ότι η ιστορία του κατοχικού δανείου είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί, όπως έχουν πει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η άποψη μου όμως είναι ότι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό αυτή τη στιγμή».

Το άρθρο της έγκυρης αγγλικής οικονομικής εφημερίδας καταλήγει γράφοντας ότι το Ποτάμι δηλώνει διατεθειμένο να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση όμως, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του, ότι «θα κρατήσει τη χώρα εντός ευρωζώνης και ότι θα προχωρήσει παράλληλα και στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δείχνει να έχει καταλάβει ότι η χώρα πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)