to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 15.07.2022

Κοινωνία

Θάνατος 49χρονου: «Υπήρχαν 70 γιατροί που εφημέρευαν», λέει ο Πλεύρης

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι την ώρα που μετέβη στο «Αγ. Ανδρέας» ο 49χρονος, στο νοσοκομείο «εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό».


Τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα, ο οποίος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη πέθανε από καρδιά, αφού πρώτα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας, απ’ όπου τον έδιωξαν καθώς δεν εφημέρευε, προτρέποντάς τον να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο η ΕΔΕ πέρα από τις ενδεχόμενες ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων, σχετικά με πλημμέλειες στο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά. Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι την ώρα που μετέβη στο «Αγ. Ανδρέας» ο 49χρονος, στο νοσοκομείο «εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό».

Ωστόσο, την ώρα που ο Θ. Πλεύρης ψάχνει να βρει ευθύνες παντού εκτός από την ίδια την κυβέρνηση στην οποία μετέχει, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας εκπέμπουν κραυγή αγωνίας για την απογύμνωση του δημόσιου συστήματος Υγείας από επαρκές ιατρικό προσωπικό.

Παν. Γεωργακόπουλος: Χρειάζεται να υπάρχει εφημερεύων γιατρός

Χαρακτηριστικές δηλώσεις αποτελούν αυτές του πνευμονολόγου, διευθυντή ΕΣΥ και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Παναγιώτη Γεωργακόπουλου ο οποίος μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ζήτησε να επανέλθει το μέτρο του εφημερεύοντος γιατρού, στα νοσοκομεία που δεν έχουν εφημερία.

Δεν κλήθηκε γιατρός γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμος στις μικρές εφημερίες στα Επείγοντα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος προσθέτοντας ότι «ο άνθρωπος αυτός πήγε στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" που δεν εφημέρευε, με πόνο στο στήθος και στον αριστερό ώμο. Η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια, επειδή ο ίδιος της είπε ότι είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό και ότι είχε ψύξη, τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου. Δεν κλήθηκε γιατρός γιατί δεν υπάρχει γιατρός στις μικρές εφημερίες στα επείγοντα. Πέθανε δύο ώρες μετά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο νοσοκομείο του Ρίου ήρθε γύρω στις 12 παρά 10».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)