to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 12.08.2017

Πολιτισμός

«Θα 'ναι μια νύχτα μαγική» σήμερα, με τον Δ. Ζερβουδάκη, στην Αμφίπολη

Για τη συναυλία που διοργανώνεται σήμερα, Σάββατο 12 Αυγούστου, στις 21:30, στο αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης, στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Αμφίπολης, μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκηςς ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.


Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συναντιέται με τις χορωδίες του Δήμου Βόλβης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Κλειγένης», σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη.

Ότι αγαπήσαμε θα είναι εκεί! Ότι μας σμίλεψε σαν καλλιτέχνες, σαν δημιουργούς μα και σαν ανθρώπους. Συνταξιδεύουμε παρέα από τον Μίκη στον Μάρκο, από τον Τσιτσάνη στο Δημοτικό τραγούδι και από το Μάνο Χατζηδάκη έως τις μέρες μας.

Για τη συναυλία που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 21:30 στο αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης, στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Αμφίπολης, μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκηςς ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

«Τα δύο σχήματα αυτά έχουν περί τα 10 χρόνια ζωής, έχουν συνευρεθεί με πάρα πολλούς ομότεχνους και όχι μόνο» και «έχουν μία δραστηριότητα εκτός των τοίχων, τουλάχιστον για μένα, ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένη», σημείωσε.

Στο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στη συναυλία περιλαμβάνονται τραγούδια του Δημήτρη Ζερβουδάκη και από το ρεπερτόριο των χορωδιών. «Έχουμε διαλέξει κάποια πράγματα κοινής πεπατησιάς, κοινής αγάπης», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «ουσιαστικά είναι μία μορφή ορχήστρας η χορωδία, με τη διαφορά ότι υπάρχει καθαρά η ανθρώπινη ενέργεια, η ανθρώπινη φωνή. Οι γραμμές οι μελωδικές ουσιαστικά ασκούνται από τις ανθρώπινες φωνές».


Πληροφορίες:

Δημήτρης Ζερβουδάκης & χορωδίες Δήμου Βόλβης και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Κλειγένης»
Μαέστρος: Σταύρος Καραμάνης
Τραγούδι: Ευτυχία Μητρίτσα
Παναγιώτης Κουτσούρας (τρίχορδο μπουζούκι, λαούτο, τζουρά, μπαγλαμά, πανδουρίδα), Δημήτρης Οικονομίδης (πιάνο)
Σάββατο 12 Αυγούστου, 21:30. Αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης
Γενική είσοδος: 10€ Ι Άνεργοι, πολύτεκνοι, έφηβοι: 5€ Ι Παιδιά έως 12 ετών: δωρεάν

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)