to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 06.10.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Θα διαγράψει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Τζηκαλάγια και την κ. Αντωνίου;

«Ο κ. Μπογδάνος υπερέβη τα εσκαμμένα και είναι ευτύχημα που υπήρχε ο κ. Δένδιας στη Βουλή, ο οποίος αντέδρασε άμεσα και έφερε προ τετελεσμένων τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβάσεις του Blue Sky, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.


«Ηταν ένα εμετικό αντικομμουνιστικό κήρυγμα στη Βουλή και μου κάνει εντύπωση που ο παριστάμενος εδώ  βουλευτής της ΝΔ, κ. Χρυσομάλλης, δεν σχολιάζει κάτι που είναι έξω από κοινοβουλευτικό παιγνίδι. Μετά την μεταπολίτευση βρήκαμε τρόπο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού να αποκρούσουμε τις ακραίες φωνές. Ο κ. Μπογδάνος πήγε στο Βίτσι να τιμήσει με τον Κασιδιάρη, τα θύματα του εμφυλίου από τη πλευρά του εθνικού ​στρατού. Προκαλεί απορία πως, ένα βαθιά πατριωτικό και φιλελεύθερο κόμμα, όπως ορίζουν οι ιδρυτικές αρχές της ΝΔ,  επιτρέπει τέτοιου είδους φωνές. Επιβεβλημένη ήταν η κίνηση Μητσοτάκη να τον διαγράψει, αλλά ωθήθηκε σε αυτήν», συμπλήρωσε. Και σημείωσε με νόημα: «Η παρουσία του έτερου βουλευτή της ΝΔ  κ. Τζηκαλάγια αλλά και της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσ/νίκη,  κ. Αντωνίου, στην ίδια τελετή στο Βίτσι, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το αν θα υποστούν και εκείνοι τις ίδιες συνέπειες».

Αναφερόμενος στην συμφωνία με ην Γαλλία, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι την διαπραγμάτευση με την Γαλλία την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια φρεγατών. «Επειδή η χώρα μας ταλαιπωρήθηκε με τραυματικές εμπειρίες στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά προγράμματα, κάθε προμήθεια πολεμικού υλικού περνά πρώτα από 4 διαφορετικές επιτροπές-φίλτρα. Εδώ έχουμε μία προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού που θα κριθεί», σημείωσε. Επανέλαβε δε ότι δύο είναι οι βασικές ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία:  Η μια είναι ότι δεν προβλέπει στρατιωτική παρέμβαση της Γαλλίας μετά τα 6 μίλια, όπου είναι το κρίσιμο ζήτημα. Και δεύτερον, εμπλέκει τη χώρα μας στην υποσαχάριο Αφρική  όπου δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε.

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ακόμη πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια κούρσα ανταγωνισμού εξοπλισμών. Χρειάζεται ενίσχυση και εκσυγχρονισμός της αποτρεπτικής μας δύναμης αλλά υπάρχει η ευχέρεια της χώρας που συμμετέχει σε υπερεθνικούς οργανισμούς,  για πολιτική και διπλωματική αντιμετώπιση, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)