to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 10.07.2019

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Επανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση

«Ο λαός - είναι σεβαστή η ετυμηγορία του - αποφάσισε να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, επανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση στο Μέγαρο Μαξίμου» υπογράμμισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".


Υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή «να είμαι βουλευτής της Αριστεράς σε ένα νομό που η Αριστερά παραδοσιακά καταγράφει ιστορικά χαμηλά», ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στο "μετασχηματισμό" του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δυνατό και ισχυρό κόμμα λέγοντας ότι «Στην πολιτική δεν επιλέγεις. Η πολιτική είναι αδήριτη, ή το κάνουμε αυτό ή μας περιμένουν μαύρες μέρες».

«Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθεί με την κοινωνία (...) υπάρχει κόσμος, πολύ πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ ευρύτερος των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητά εκτός από την πολιτική του έκφραση και την οργανωτική του ένταξη. Πρέπει να ανοίξει το πλαίσιο, πρέπει να εκφράσουμε αυτό που είμαστε, είμαστε 32% σχεδόν, είμαστε το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς. Δεν πρέπει αυτό να παραμείνει στατιστικό και λογιστικό μέγεθος πρέπει να αντιστοιχηθεί με την κοινωνία. Αυτό θα είναι το στοίχημα, ο Τσίπρας έχει ηγετική στόφα -ορθώς κατά τη γνώμη μου το επισήμανε - και θα πρέπει να πω στους μεμψιμοιρούντες ότι αυτός είναι ο δρόμος, η κοινωνία έχει ανάγκη από μεγάλα, ανοικτά, δημοκρατικά κόμματα που μπορούν να θέτουν τα διλήμματα και κυρίως να αναλαμβάνουν κυβερνητικές ευθύνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στην οικονομία, ο κ. Ξανθόπουλος είπε «η ανάπτυξη έχει πρόσημο και έχει κατεύθυνση. Για τη δική μας κοσμοθεωρία, αντίληψη και στάση η ανάπτυξη πρέπει να συνάδει με την οικολογική και την κοινωνική διάσταση πρέπει το πλεόνασμα, το αποτέλεσμα της ανάπτυξης να διαχέεται προς τα κάτω στους αδύναμους και τους μη έχοντες , για τη ΝΔ υπάρχει αντεστραμμένο το μοντέλο, οι δυνατοί, οι καπάτσοι θα προχωρήσουν μπροστά και αυτοί όταν θα οικονομήσουν από το περίσσευμα θα διανείμουν στους υπόλοιπους. Επομένως, εμείς προφανώς με βάση τις δικές μας αξίες και τις δικές μας απόψεις θα στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες που θα συντείνουν στη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, δεν είμαι αισιόδοξος με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα ενισχύσουμε τους κοινωνικούς αγώνες, μένει να αποδειχτεί αν όντως ο κ. Μητσοτάκης έχει την ικανότητα και η κυβέρνησή του εννοώ να πετύχουν αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης που υποσχέθηκαν και κυρίως να δούμε σε ποιον θα πάει αυτή η ανάπτυξη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)