to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 16.07.2023

Πολιτική

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Οι προκλήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία της επόμενης ημέρας»

«Να γίνει ένα κόμμα μεθοδικό και αποτελεσματικό. Δίπλα στο όραμα και τους αγώνες για μια δίκαιη κοινωνία πρέπει να τοποθετήσουμε την τεχνοκρατική δουλειά, ώστε οι προοδευτικές ιδέες να μπορέσουν να γίνουν ρεαλιστικές προτάσεις και να πείσουν την πλειοψηφία της κοινωνίας ότι είναι εφαρμόσιμες πολιτικές»


Ολόκληρο το αρθρο του Διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θανάση Θεοχαρόπουλου στην Αυγή της Κυριακής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και πρέπει να εκφράσει ξανά τους πολλούς ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην ΝΔ. Για να εκφράσει όμως μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία οφείλει να ανταποκριθεί σε μια σειρά από σημαντικές προκλήσεις της εποχής:

Να υπάρξει ανανέωση παντού. Ανανέωση ιδεών, προσώπων και πολιτικών πρακτικών. Μόνο έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική θα μπορέσει να κερδίσει ξανά το ενδιαφέρον της κοινωνίας.

Να εμπνεύσει ξανά τους πολλούς ώστε να γίνει ένα κόμμα μαζικό με ρίζες στην κοινωνία.

Να δώσει την μάχη των ιδεών στην κοινωνία. Σε μια περίοδο που οι συντηρητικές ιδέες σε Ευρώπη και Ελλάδα αποκτούν ευρύτερα ακροατήρια, η Αριστερά, ο προοδευτικός χώρος οφείλει με αυτοπεποίθηση να μιλήσει για την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Να παρουσιάσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα επενδύει στην εργασία, στην έρευνα και στην καινοτομία, σε παραγωγικές επενδύσεις, στην υγιή επιχειρηματικότητα, στη βιώσιμη και όχι στην άναρχη ανάπτυξη.

Να μιλήσει σήμερα ως δημιουργική αντιπολίτευση για τις διαχρονικές παθογένειες σε διάφορους τομείς ώστε να αντιμετωπίσει αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση τα κακώς κείμενα που κρατάνε την χώρα πίσω.

Να γίνει ένα κόμμα μεθοδικό και αποτελεσματικό. Δίπλα στο όραμα και τους αγώνες για μια δίκαιη κοινωνία πρέπει να τοποθετήσουμε την τεχνοκρατική δουλειά, ώστε οι προοδευτικές ιδέες να μπορέσουν να γίνουν ρεαλιστικές προτάσεις και να πείσουν την πλειοψηφία της κοινωνίας ότι είναι εφαρμόσιμες πολιτικές.

Να γίνει ένα κόμμα σύγχρονο. Να αξιοποιεί με αποτελεσματικό τρόπο τα σύγχρονα εργαλεία της τεχνολογίας για να οργανώνει τη δράση των μελών του και την επικοινωνία των θέσεων του.

Οι προκλήσεις αυτές είναι και το διακύβευμα των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το αμέσως επόμενο διάστημα με κομβικό σημείο την εκλογή προέδρου από την βάση των μελών. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, οφείλουμε κινηθούμε γρήγορα και να λάβουμε τις αποφάσεις εκείνες που θα δώσουν νέα πνοή στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)