to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 02.02.2021

Πολιτική

Τετάρτη 10/2: Τα κλειδιά των μαγαζιών τους παραδίδουν στο Μαξίμου οι εστιάτορες

Η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου, φέρνει τους εστιάτορες σε απελπισία - Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 το πρωί, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ' όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου


Τα κλειδιά των καταστημάτων τους δηλώνουν ότι θέλουν να παραδώσουν στο Μαξίμου οι εστιάτορες. Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ' όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ' όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης, όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, είναι η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου.

Αδ. Γεωργιάδης: «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε»

«Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό Lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε» είχε δήλωσει πριν λίγα 24ωρα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι το 70% της επικρατείας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού» εξήγησε ο υπουργός.

Τσαμπουκά προς καταστηματάρχες 

Σε επίδειξη πυγμής κατά του δοκιμαζόμενου από την πανδημία κλάδου της εστίασης προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Γεωργιάδης προέβη σε άκρως επιθετικά σχόλια κατά του συγκεκριμένου κλάδου ενόψει της επικείμενης κινητοποίησης που έχει προαναγγείλει για την μεθεπόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα συγκεντρώσει επαγγελματίες απ' όλη την Ελλάδα.

«Όποιος θέλει, να φέρει τα κλειδιά του εδώ», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές συνιστούν «κακό συνδικαλισμό». Δείτε το βίντεο:

Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αμετανόητος απέναντι στις ειρωνείες που ξεστόμισε προς τους επιχειρηματίες της εστίασης, στους οποίους είπε πως «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στ’ αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του».

Αποφεύγοντας να ζητήσει συγγνώμη αρκέστηκε να πει πως ήταν μόνο μια «λεκτική υπερβολή την οποία χρησιμοποίησε απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή» χωρίς όμως να πει κουβέντα για πραγματική ενίσχυσή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά σε ένα οικονομικό αδιέξοδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)