to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 02.08.2023

Κοινωνία

Τέμπη: Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας - «Μπάζωσαν τον χώρο του δυστυχήματος»

Εξώδικο κατέθεσε ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το «μπάζωμα» του χώρου του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε 57 ζωές - «Είναι προσβολή νεκρών», λέει πατέρας θύματος


Όπως εξήγησε ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, Γιώργος Ηλιόπουλος, το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο περιφερειάρχης να δώσει απαντήσεις για το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος μερικές μέρες μετά το συμβάν.

Οι συγγενείς των θυμάτων θέλουν μέσω του εξώδικου να μάθουν από τον περιφερειάρχη μεταξύ άλλων «αν είχε την άδεια οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής».

«Υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα», σημείωσε μάλιστα ο ίδιος, «γιατί υπάρχει το απώτερο κίνητρο που είναι το παράνομο κέρδος».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την πλευρά τους οι γονείς των θυμάτων και μέλη του Συλλόγου, Παύλος Ασλανίδης και Χρήστος Κωνσταντινίδης, επεσήμαναν ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, το κατηγορητήριο αγγίζει πλέον και διευθύνοντες συμβούλους.

Στην συνάντηση με τον εφέτη ανακριτή, κατατέθηκε από πλευράς του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος Τεμπών και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να το μελετήσει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να εκδοθεί και η απόφαση της διάταξης στο αίτημα του προσωρινά φυλακισμένου επιθεωρητή του ΟΣΕ για αλλαγή των όρων κράτησής του. Η αίτηση και η απόφαση είναι ενώπιον των ανακριτικών αρχών, που περιμένουν κάποια δικαιολογητικά από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης του επιθεωρητή πριν την τελική απόφαση. Αν είναι απορριπτική , τότε ο επιθεωρητής μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο Εφετών.

Σε διάστημα τριών εβδομάδων, παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοίνωση του πορίσματος του Εφέτη Ανακριτή, από το οποίο δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα στοιχεία και να ασκηθούν νέες διώξεις.


«Πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας»

Ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον 27χρονο γιο του στην σιδηροδρομική τραγωδία, ζήτησε μια απάντηση από τον περιφερειάρχη: «Γιατί πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο τραγικός πατέρας.

«Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει», λέει αναφερόμενος στη σπουδή της περιφερειακής αρχής να «τσιμεντώσει» το σημείο ενώ ακόμα «έβραζε» από το πολύνεκρο δυστύχημα.

«Θέλουμε τα υπολείμματα των παιδιών μας να μας υποδείξει πού πήγε και τα πέταξε», συμπλήρωσε ο κ. Ασλανίδης και έκανε λόγο για προσβολή νεκρών εν μέσω πένθους εκ μέρους του κ. Αγοραστού.

tags: Τέμπη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)