to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 12.01.2024

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ταραχή στο Μαξίμου μετά τη συνέντευξη Κασσελάκη – Προσπαθούν να τα μαζέψουν για την αποχή

Κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να βγάλουν non paper, ισχυριζόμενα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ουδέποτε ενθάρρυνε την αποχή και πως αντιθέτως ζήτησε υπερψήφιση»


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με αμηχανία παρακολουθούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Star καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωτοφανή του στάση σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε την «πολιτική δειλία» του πρωθυπουργού, ο οποίος κάλεσε ανοιχτά τους βουλευτές του σε αποχή.

«Πρώτα απ` όλα το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό «αξιοπρεπή στάση», για εμένα είναι μια στάση πολιτική δειλίας. Δηλαδή σε ένα θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως ο ίδιος είπε χτες στη συνέντευξή του ότι είναι θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι δυνατό να προσκαλείς έμμεσα και άμεσα τους βουλευτές σου να απόσχουν; Τι ηγετικότητα είναι αυτή; Τι πιστεύει ο ίδιος; Όντως το πιστεύει ότι είναι σημαντικό για την κοινωνία; Εάν ναι, να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας» είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.
Κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να βγάλουν non paper, ισχυριζόμενα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ουδέποτε ενθάρρυνε την αποχή και πως αντιθέτως ζήτησε υπερψήφιση. Η αποχή είπε ότι είναι μια καλύτερη διέξοδος από την καταψήφιση».

Παράλληλα σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πήρε την πρωτοβουλία για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ξεχνώντας φυσικά να πουν ότι αυτό έγινε κατόπιν της πίεσης του Στέφανου Κασσελάκη και χωρίς η κυβέρνηση να δίνει το παραμικρό χρονοδιάγραμμα για τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ως προς την ψηφοφορία, από το Μαξίμου έλεγαν ότι τηρούν μια παράδοση της ΝΔ μη επιβολής πειθαρχίας σε θέματα δικαιωμάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξιολογείται η στάση του καθενός.

Το μόνο βέβαιο είναι η αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς αναμένεται το διήμερο «σεμινάριο» Δευτέρα και Τρίτη όπου ο Άκης Σκέρτσος θα κάνει «μασάζ» σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Η παρουσία, σύμφωνα με το εσωτερικό email που είδε το φως, κρίνεται απαραίτητη, με τα βλέμματα να πέφτουν στους «αντάρτες» και κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μελετά τις επόμενες κινήσεις, προκαλώντας εκ νέου τρικυμία στο Μαξίμου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)