to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 26.07.2012

left.gr

Πολιτισμός

Τα SOS του πολιτισμού: πολιτιστική εβδομάδα 26 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2012

Ο πολιτιστικός χάρτης της Ελλάδας απαραίτητος σε κάθε ταξιδιώτη, από το left.gr!


► ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έως 2/9, Δευτ.-Τετ.&Παρ.-Κυρ. 10:00-18:00, Πεμ. 10:00-20:00 WINTER GARDEN: ΙΑΠΩΝΙΚΗ MICROPOP – 14 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ (Ίδρυμα Β.&Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1)
Με μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση η πρεσβεία της Ιαπωνίας προσπαθεί να μυήσει το ελληνικό κοινό στις τάσεις και τις αναζητήσεις των ιαπώνων σύγχρονων εικαστικών και κυρίως εκείνων που εκφράζονται μέσα από το στιλ micropop, το οποίο αναζητά νέες λειτουργίες και νοήματα σε ξεπερασμένες και κοινότοπες απόψεις. Αν το μυστήριο της χώρας των χρυσανθέμων σας συγκινεί επισκεφθείτε την έκθεση και παρακολουθήστε τη διάλεξη για το ιαπωνικό θέατρο και την προβολή του RAN του Akira Kurosawa την Τρίτη 31 Ιουλίου (στις 19:00)!

► ΘΕΑΤΡΟ

27-28/7, 21:30   ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ από την ομάδα Projector (Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου)
Ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης επιχειρούν μια ντοκουμενταρίστικη σκηνική τοπογραφία του καλλιτεχνικού θεσμού που σημάδεψε το νεοελληνικό θέατρο, βασισμένη σε ζωντανές μαρτυρίες και ιστορική έρευνα από τις μακρινές μνήμες –πρώτη παράσταση (1938), γενική δοκιμή Φεστιβάλ Επιδαύρου (1954), επίσημη έναρξη (1955)– ως σήμερα. Εκτός από τις μεγαλειώδεις στιγμές, η παράσταση  βγάζει στη φόρα και τα «κακώς κείμενα» του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής αλλά και καλλιτέχνες και θεατές. Ίσως η πιο παράξενη ιδέα που είχε το Φεστιβάλ φέτος και σίγουρα αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να πάμε μέχρι την Επίδαυρο για να τη δούμε (ακριβώς στον «τόπο του εγκλήματος»)!


► ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

26/7, 21:00   «REV(E)OLUTION» στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Πλατεία Αβησσυνίας)
Ο Blaine L. Reininger, διεθνούς φήμης μουσικός και ιδρυτικό μέλος των Tuxedomoon, συνέθεσε κατά παραγγελία του Athens Open Air Film Festival πρωτότυπη μουσική για να ντύσει αβάν γκαρντ αριστουργήματα των Μαν Ρέι, Μελιές, Λιούμπιτς, Αιζενστάιν και πολλών ακόμη πρωτοπόρων των αρχών του προηγούμενου αιώνα, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο όνειρο και την επανάσταση.
Έκπληξη της βραδιάς η Θέμις Μπαζάκα με μια εναλλακτική performance που διερευνά σιωπηλά το επαναστατικό - λεκτικό και μη - περιεχόμενο των  σημαντικότερων κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων του περασμένου αιώνα. Πρωτότυπο, πολιτικό και δωρεάν … ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε μια ζεστή νύχτα του Ιουλίου!

26/7-1/8   ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101)
Ανήμερα της επετείου για τα 59 χρόνια από την επανάσταση στην Κούβα, η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα μας ταξιδεύει στη μαγεία του Λατινοαμερικάνικου πολιτισμού με 33 παλαιότερα και νέα αριστουργήματα του κουβανικού κινηματογράφου. Οι σινεφίλ θα ενθουσιαστούν … οι υπόλοιποι έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον εξωτισμό της Καραϊβικής μέσα στην καρδιά της Πατησίων!


► ΜΟΥΣΙΚΗ


27/7, 21:00   MANO’S από το μουσικό σχήμα Dimitris Kalantzis Quintet (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη)
Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή ετοιμάζει μια μουσική συνάντηση των συνθέσεων του Μάνου Χατζιδάκι με τους ιδιόρρυθμους ήχους της τζαζ στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια μαγική βραδιά για τους λάτρεις του Χατζιδάκι και της καλής μουσικής (γενικότερα)!


► ΧΟΡΟΣ

27-28/7   ΗΜΕΡΕΣ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΝΙΔΑΡΟ ΝΑΞΟΥ (Κυνίδαρος & Χώρα, Νάξος)
Η τάση των τελευταίων ετών θέλει όχι μόνο τους ηθοποιούς αλλά και τους χορευτές να ταξιδεύουν στην Ελλάδα σε καλοκαιρινή περιοδεία. Μια από τις στάσεις των τελευταίων τριών χρόνων είναι το ορεινό χωριό Κυνίδαρος στην Νάξο όπου διοργανώνεται ένα ιδιότυπο φεστιβάλ παραδοσιακού και σύγχρονου χορού και μουσικής. Για φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις χοροθεάτρου, μαθήματα τοπικών χορών, μουσική και χορούς από τα Βαλκάνια αλλά και ένα σύγχρονο παραδοσιακό πανηγύρι, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν δωρεάν εργαστήρια και μαθήματα χορού για μικρούς και μεγάλους. Αν ο δρόμος σας αυτό το καλοκαίρι σας οδηγεί στη Νάξο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε αυτή την ξέφρενη μουσικοχορευτική γιορτή!


~Γ.Κ.~

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)