to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 13.06.2017

Πολιτική

Τα «ρουσφέτια» του Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας

Μπορεί οι πελατειακές πρακτικές να μην αρμόζουν με το πρεστίζ και το διεθνές κύρος ενός Επιτρόπου της Κομισιόν, αλλά με τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ταυτίζονται πλήρως. Τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι και νοσηλεύτριες από συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες μετατάχθηκαν εν μία νυκτί στο υπουργείο, με τη διαδικασία να αποτελεί πρότυπο εξόφλησης κομματικών γραμματίων.


Μέσω μίας φωτογραφικής -όπως χαρακτηρίστηκε- διάταξης το 2007, ο τότε υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιμελήθηκε δεόντως τις μετατάξεις υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων του «Ντυνάν», του Ωνασείου, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΙΦΕΤ στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, εξυπηρέτησε και όσους ήθελαν να μεταταχθούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ που βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, δεν πρέπει να θεωρείται σύμπτωση πως οι περισσότεροι υπάλληλοι που μετατάχθηκαν κατάγονται από τη Μεσσηνία και τη Φθιώτιδα, ενώ εξίσου τυχαίο δεν είναι πως όλοι τους είχαν τις ίδιες κομματικές καταβολές.

«Ο κ. Αβραμόπουλος, λοιπόν, είχε μια μικροδιένεξη μ’ εμένα, διότι του έστειλα μια επιστολή που διαμαρτυρόμουν γιατί κάποτε έμαθα ότι πίσω από την πλάτη μου γίνονταν διορισμοί στο ¨Ντυνάν¨ και αυθημερόν στο Δημόσιο» κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο υπόδικος και προφυλακισμένος, Ανδρέας Μαρτίνης. Μέχρι στιγμής, ο Επίτροπος δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» και σίγουρα θα έχει τους λόγους του. Δύο από αυτούς είναι οι επιστολές του Μαρτίνη προς τον ίδιο.

Η πρώτη εστάλη στον τότε υπουργό τον Απρίλιο του 2008. «Αξιότιμε κύριε υπουργέ», ήταν η εισαγωγική φράση του προέδρου του ΚΙΕΝ, ο οποίος αφενός ενημέρωνε τον Αβραμόπουλο για την αναταραχή που είχε προκαλέσει στους υπαλλήλους η διαδικασία μετάταξης σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και αφετέρου τον ρωτούσε αν ήταν ενήμερος για τις οχλήσεις υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και αν είχε συναινέσει επ’ αυτού.

Η δεύτερη, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, δεν ξεκινούσε με το ίδιο εγκάρδιο ύφος, αφού ο Αβραμόπουλος δεν φάνταζε και τόσο «αξιότιμος» πλέον στα μάτια του Μαρτίνη. Σε αυτήν την επιστολή ο τότε πρόεδρος του «Ντυνάν» ξεκαθάριζε πως «σε σχέση με τις μετατάξεις προσωπικού από το Νοσοκομείο ¨Ερρίκος Ντυνάν¨ σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας […] ουδεμία συναίνεση παρέσχον». Ταυτόχρονα, εκτός του ότι άφηνε αιχμές ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας, ζητούσε να απαλλαχθεί το ΚΙΕΝ «από τις αποδεδειγμένα βλαπτικές γι’ αυτό παρενέργειες της ύπαρξης των εκπροσώπων του υπουργείου».

Διαβάστε περισσότερα στο Κουτί της Πανδώρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)