to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 02.04.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου (2.4.2014)

Ματιές στα διεθνή ΜΜΕ


LE FIGARO
Οι Πράσινοι λένε «όχι» στον Μανουέλ Βαλς.

LE MONDE
Οι Πράσινοι αρνούνται να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση Βαλς.

BBC
Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των ακτών της Χιλής κοντά στην περιοχή της πόλης Ικουίκουε. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι σε ολόκληρη την ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού στη Νότια και Κεντρική Αμερική.

CNN
Σεισμός 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτυπά την θαλάσσια περιοχή ανοικτά των ακτών της Χιλής. Μικρό το εστιακό βάθος, υπολογίζεται στα 20,1 χιλιόμετρα.

REUTERS
Τσουνάμι προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε την Χιλή. Δύο νεκροί και τρεις οι τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

DEUTSCHE WELLE
Τριήμερη απεργία ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα οι πιλότοι της Lufthansa στη Γερμανία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε διάρκεια κινητοποίηση στην ιστορία της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας. Στον αέρα χιλιάδες πτήσεις, λόγω των ακυρώσεων δρομολογίων.

AL JAZEERA
Το NATO διακόπτει κάθε στρατιωτική συνεργασία του, με τη Ρωσία.

SKY NEWS
Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, συμμετέχει στις συνεχιζόμενες έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών.



THE TIMES
Μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετεωρολογικές προβλέψεις υπόσχεται το νέο μοντέλο πρόγνωσης που ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες. Η ανακάλυψη θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία, εκτιμούν ειδικοί.

THE DAILY TELEGRAPH
Κύμα σκόνης από τη Σαχάρα φτάνει σήμερα στη Βρετανία, αυξάνοντας τα επίπεδα μόλυνσης στην ατμόσφαιρα.

DER TAGESSPIEGEL
Στο έδαφος! Ο λόγος για τα αεροπλάνα της Lufthansa τα οποία για τρεις μέρες δεν θα πετάξουν λόγω της τριήμερης απεργίας που κήρυξαν οι πιλότοι της εταιρίας.

HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)
Μετά τις καταγγελίες για νοθεία που υπήρξαν από την αντιπολίτευση στα αποτελέσματα της κάλπης στην Άγκυρα, ανάλογες καταγγελίες γίνονται και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

RADIKAL
Δημοτικές εκλογές 2014: Ο πόλεμος της Άγκυρας.

THE NEW YORK TIMES
Ο Τζον Κέρι ακύρωσε την επίσκεψή του στη Ραμάλα, της Δυτικής Όχθης όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστιανιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Λίγο νωρίτερα ο Αμπάς, είχε ανακοινώσει πως η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να υποβάλλει «άμεσα» αιτήσεις για αναγνώριση της Παλαιστίνης και ένταξη σε 15 υπηρεσίες και οργανισμούς του ΟΗΕ.

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)