to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 18.10.2013

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου

Μια ματιά στις διεθνείς εξελίξεις


LIBERATION

«Ρομά, απελάσεις. Δώστε εξηγήσεις κύριε πρόεδρε», γράφει η εφημερίδα απευθυνόμενοι στον Ολάντ.

BBC

Παραδομένη στις φλόγες η Αυστραλία. Οι μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας κάνουν τις αρχές να φοβούνται πως έχουν ήδη καταστραφεί εκατοντάδες σπίτια. Ένας άνθρωπος έχει χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή του, ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την κατοικία τους. Πίσω στις δουλειές τους γύρισαν οι Αμερικανοί. «Δεν υπάρχουν κερδισμένοι από αυτή την ιστορία» δήλωσε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα.

INTERNATIONAL NEW YORK TIMES

Ο Σνόουντεν δηλώνει οτι έχει προστατευμένες πληροφορίες. Στην αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα αρνήθηκε πως Κινέζοι και Ρώσοι έχουν πρόσβαση στα αρχεία.  

AL JAZEERA

Το πύρινο μέτωπο καίει χιλιάδες σπίτια στην Αυστραλία.

CNN

Νέα προσέγγιση στο πρόβλημα απαιτεί ο Ομπάμα μετά το λουκέτο. REUTERS Η μάχη του προϋπολογισμού άφησε λαβωμένο – αλλά ακόμη όρθιο – τον Μπένερ.

SKY NEWS

Οι λογαριασμοί «φωτιά» του φυσικού αερίου, βάζουν στην πρέσα πάνω από 7.800.000 νοικοκυριά.

DEUTSCHE WELLE

Πέντε νέα μη μόνιμα μέλη επέλεξαν τα Ηνωμένα Έθνη για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρόκειται για το Τσαντ και τη Νιγηρία που αντικαθιστούν το Μαρόκο και το Τόγκο, την Λιθουανία που παίρνει τη θέση του Αζερμπαϊτζάν, τη Σαουδική Αραβία που αντικαθιστά το Πακιστάν και την Χιλή που στο εξής θα εκπροσωπεί την περιοχή της Λατινικής Αμερικής στην θέση της Γουατεμάλας. Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις όμως για την εκλογή της Σαουδικής Αραβίας, της Νιγηρίας και του Τσαντ καθώς οι χώρες αυτές βρίσκονται στη μαύρη λίστα των κρατών που κατ’ επανάληψη καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

THE WASHINGTON POST

Ξεκινά η επόμενη μάχη για τον προϋπολογισμό! Τέλος, στο λουκέτο – η κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε για τις επόμενες 89 ημέρες.

WALL STREET JOURNAL

Βαθιά η διάσταση απόψεων μετά τη λήξη της κρίσης. Λίγες ώρες μετρά την υπογραφή του Ομπάμα στο νόμο που επιτρέπει την εκ νέου λειτουργία του αμερικανικού δημοσίου, κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου κι από τα δύο κόμματα συναντήθηκαν για πρωινό προκειμένου να βρουν πεδίο συνεννόησης για τις εβδομάδες που έρχονται.

ECONOMIST

Πως μπήκε σε λάθος δρόμο η επιστήμη. Η επιστημονική έρευνα άλλαξε τον κόσμο, αλλά τώρα χρειάζεται να αλλάξει τον εαυτό της, σχολιάζει το περιοδικό.

DAILY TELEGRAPH

Ένα εκατομμύριο ηλικιωμένοι ζουν ξεχασμένοι από όλους στη Βρετανία. Έντονη κριτική για ένα σχολείο που αφήνει τους ηλικίας μόλις 11 μαθητές του να καπνίζουν στο προαύλιο.

THE INDEPENDENT

Η ντροπή της Βρετανίας: Ένα εκατομμύριο ηλικιωμένοι ζουν ξεχασμένοι.

THE TIMES

Φόβοι για την ασφάλεια των παιδιών στο Facebook

LA STAMPA

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Λέτα από τον Ομπάμα. «Η Ιταλία βαδίζει στο σωστό δρόμο» δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος.

HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)

Η ΕΕ αυξάνει την πίεση της στην Τουρκία και στον Ερντογάν. Έντονη κριτική αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός για την στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στην χώρα.

ARAB NEWS

Αφιερωμένο στην λήξη του ετήσιου προσκυνήματος των μουσουλμάνων στην Μέκκα, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας η οποία σημειώνει ότι «έληξε με επιτυχία το ταξίδι μιας ολόκληρης ζωής

Πηγή: από τον Γιώργο Τραπεζιώτη,  stokokkino.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)